Nakon treće skupštine Majdak potvrđen za predsjednika lovačkog društva

Ivan Majdak novi je predsjednik Lovačkog društva “Golub” Veliki Potočec, potvrdio je to Upravni odjel za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije u rješenju od 17. listopada kojim dopušta upis promjena u Registar udruga RH. Nakon zavrzlame s procedurom, nekoliko održanih izbornih skupština i odluka za koje je županijski Upravni odjel ranije utvrdio da su nezakonite i protivne statutu udruge pa je pravomoćnim rješenjem od 28. kolovoza odbio zahtjev za upis Majdaka kao novog predsjednika društva, lovci su 15. rujna održali još jednu skupštinu i ponovo izabrali Majdaka za predsjednika.

Naime, sve je počelo još u ožujku kad je bivši predsjednik udruge Josip Furmeg dao ostavku, a za novog predsjednika izabran je Ivan Majdak, gradski vijećnik s nezavisne liste LIPA i kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima, o čemu smo pisali u rujnu. Dio članova društva, njih devet, nakon skupštine je dopisom upozorilo i druge članove na nepravilnosti pri izboru predsjednika i tijela udruge koje nije izabrala natpolovična većina. Tvrdili su da se Majdak pokušava riješiti neistomišljenika i u društvo dovesti nove članove, a o svemu su obavijestili i nadležno tijelo.

U međuvremenu je održana još jedna izborna skupština, no zbog čitavog niza nezakonitosti i postupanja protivno statutu društva, i te promjene im je odbijeno upisati u Registar udruga. Nova, već treća izborna skupština održana je 15. rujna i na njoj je za predsjednika po treći put izabran Majdak, a njemu nenaklonjeni lovci ponovo su se žalili jer na skupštinu nisu bili pozvani svi, odnosno poziv nije dobio član društva Igor Brkić. Priča se tu još jednom zakomplicirala jer vodstvo udruge tvrdi da Brkić ni nije njihov član te da nikad nisu dobili njegovu molbu za prijem u članstvo. Od 21 člana na skupštinu 15. rujna došlo ih je 11 i svi oni glasali su za Majdaka. Županijski Upravni odjel ovaj je put utvrdio da su ispunjeni svi zakonski uvjeti te je izglasane promjene vodstva, statuta i sjedišta udruge upisao u Registar udruga RH. Za komentar smo pitali Igora Brkića i članove koji nisu podržali Majdaka, a odgovor ćemo objaviti naknadno. Napomenimo još da je protiv rješenja koje Majdaku dopušta upis u Registar udruga moguća žalba Ministarstvu pravosuđa i uprave, a hoće li se nezadovoljni lovci žaliti, nije nam potvrđeno.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.