Lovci: Majdak vodi lovačko društvo protuzakonito

Ivan Majdak nezakonito je izabran za predsjednika Lovačkog društva “Golub” Veliki Potočec na skupštini održanoj 20. ožujka, sve odluke usvojene na toj skupštini su nezakonite i protivne Statutu udruge, kao i sve oduke koje je Majdak potpisao kao predsjednik, stoji u rješenju Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije koji je odbio zahtjev za upis novog predsjednika društva u Registar udruga Republike Hrvatske.

Krenimo redom. Nakon što je dotadašnji predsjednik Josip Furmeg na izvanrednoj skupštini u ožujku podnio ostavku pred dvadeset od ukupno dvadeset jednog člana društva, za novog predsjednika izabran je Ivan Majdak, gradski vijećnik s nezavisne liste LIPA i kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima. Za njega je glasalo deset skupštinara, sedam je bilo “protiv” i dva suzdržana, a izabran je i novi Izvršni i Nadzorni odbor te Stegovni sud, iako dotadašnji članovi tih tijela nisu dali ostavke. Dio članova društva, njih devet, nakon skupštine je dopisom upozorilo i druge članove na nepravilnosti pri izboru predsjednika i tijela udruge koje nije izabrala natpolovična većina, njih jedanaest kako nalaže članak 21. Statuta društva. Međutim, umjesto da ponovo sazovu izbornu skupštinu i izaberu predsjednika u skladu sa Statutom i zakonom, novi predsjednik i izvršni odbor iz Lovačkog društva izbacuju nepoželjne, a primaju nove članove.

Ovim nezakonitim postupcima se Ivan Majdak i pojedinci koji društvo očito smatraju privatnim pokušavaju riješiti neistomišljenika, a u društvo dovesti nove članove kako bi osigurali većinu u svim budućim aktivnostima“, misle lovci Darko Balić, Hrvoje Gužvinec, Mario Grbešić, Željko Režek, Ivan Skoković, Igor Višak, Milutin Višak, Ilija Grgić i Igor Brkić pa su o svemu podnijeli predstavku nadležnom tijelu. Novom predsjedniku i drugim promjenama u vodstvu lovačkog društva odbijen je upis u Registar udruga RH i naloženo je ponavljanje izborne skupštine. Na novoj skupštini, uz nove članove društva i bez isključenih, 20. svibnja za predsjednika je ponovo izabran – Ivan Majdak koji opet, ovaj put preko odvjetničkog društva Olujić, Pezić i Partneri d.o.o., podnosi zahtjev za upis promjena u Registar udruga.

No zbog čitavog niza nezakonitosti i postupanja protivno statutu društva, još jednom im u registar udruga odbijaju upisati novog predsjednika i nove članove upravnog i nadzornog odbora, i to zato jer je sve odluke kao predsjednik Lovačkog društva “Golub” potpisao Ivan Majdak.

Utvrđena činjenica je nezakonita budući da je skupština na kojoj je Ivan Majdak izabran kao predsjednik, pravomoćnim rješenjem utvrđena kao nezakonita. Iz toga proizlazi da su isključeni članovi Lovačkog društva i dalje punopravni članovi udruge i imaju pravo sudjelovati u radu skupštine i izražavati svoju volju, a novoprimljeni nisu članovi udruge budući da su odluke kojima su primljeni u članstvo usvojene od neovlaštenog tijela i potpisane od neovlaštene osobe“, rješava Upravni odjel za opću upravu i imovinska prava i nalaže održavanje nove izvanredne skupštine na koju će biti pozvani svi članovi koji su taj status imali 20. ožujka.

Svoju stranu priče o događanjima u Lovačkom društvu “Golub” ispričao nam je i Ivan Majdak.

Prvo da napomenem da u ovom slučaju ja nisam stranka u nikakvom sporu, već se radi o redovnoj proceduri upisa promjena u registar udruga, a koji zahtjev je podnijela udruga temeljem propisane dokumentacije. Ured državne uprave izdao je nakon punih šest mjeseci “razmišljanja” rješenje, po kojem ne želi u registar udruga upisati moj izbor za predsjednika Društva, iako sam na izborima za predsjednika ja dobio deset glasova članova Skupštine, a moj protukandidat Darko Balić sedam glasova. Pametnom dosta!“, poručio je Majdak i dodao da je sadašnja ovlaštena osoba za zastupanje društva sukladno Statutu i Rješenju ureda državne uprave sazvala novu izbornu skupštinu za sutra, 15. rujna i na njoj će se ponovno birati predsjednik i ostala tijela udruge. 


Nadamo se da će članovi Skupštine ovoga puta zadovoljiti vrlo zahtjevne kriterije Ureda državne uprave, kao i nezadovoljne manjine, koja bi svim silama htjela da osam bude više od trinaest“, zaključio je Majdak, koji će se još jednom kandidirati za predsjednika. Lovačko društvo “Golub” sutra bi, treći put ove godine, trebalo birati novo vodstvo i to u 9 sati ujutro. Pitanje je samo imaju li svi zaposleni lovci poslodavce koji dopuštaju odlazak s radnog mjesta kako bi sudjelovali na skupštini Lovačke udruge.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.