[FOTO] I osnovnoškolci programirali na FER-u

Nakon srednjoškolaca, prošli tjedan su i križevački osnovnoškolci boravili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta SPARK, koji provodi udruga P.O.I.N.T. s partnerima s namjerom da kod djece i mladih poveća interes za znanost i tehnologiju. Učenici iz škola Ljudevita Modeca i “Vladimir Nazor” sa svojim su nastavnicima u dva dana prošli seriju radionica i predavanja. Docent Tomislav Jagušt predstavio im je različite vrste robota, a učenici su sami programirali LEGO i Codey Rocky robote i Arduino.

Edukacije će sklopu projekta SPARK proći i nastavnici koji će se osposobiti za prezentaciju znanosti na zanimljiv, razumljiv i mladima privlačan način. Ove aktivnosti na FER-u dio su programa popularizacije znanosti pod nazivom ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

Vezano

Komentari su zatvoreni.