[FOTO] I osnovnoškolci programirali na FER-u

Nakon srednjoškolaca, prošli tjedan su i križevački osnovnoškolci boravili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta SPARK, koji provodi udruga P.O.I.N.T. s partnerima s namjerom da kod djece i mladih poveća interes za znanost i tehnologiju. Učenici iz škola Ljudevita Modeca i “Vladimir Nazor” sa svojim su nastavnicima u dva dana prošli seriju radionica i predavanja. Docent Tomislav Jagušt predstavio im je različite vrste robota, a učenici su sami programirali LEGO i Codey Rocky robote i Arduino.

Edukacije će sklopu projekta SPARK proći i nastavnici koji će se osposobiti za prezentaciju znanosti na zanimljiv, razumljiv i mladima privlačan način. Ove aktivnosti na FER-u dio su programa popularizacije znanosti pod nazivom ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.