P.O.I.N.T.-ovci pri kraju 10. akcije ‘Petaka za đaka’

COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_0KRIŽEVCI – Udruga P.O.I.N.T. desetu godinu za redom potrudila se dobrotvornom akcijom ‘Petaka za đaka’ prikupiti novac za darove djeci s posebnim potrebama grada i okolice. Za ljepše blagdane oko 120 polaznika križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članova tamošnje Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom  P.O.I.N.T.-ovci su priredili pet događanja. Među njima bila su tri koncerta učenika Glazbene škole Alberta Štrige, kazališna predstava ‘Ilijada’ zagrebačkog Teatra 2000, te dan košarke sa susretima mlađih postava Virovitice, zagrebačke Cedevite i domaćeg Radnika.

COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_1– Bilo je i nešto uplata građana, sveukupno smo skupili oko 8.400 kuna. Kupili smo poklone za učenike koje smo podijelili na božićnoj priredbi i još nam nedostaje oko 1.600 kuna, tako da je do kraja godine (i do daljnjega, op.ur.) otvoren žiro račun, kaže članica P.O.I.N.T.-a Zvjezdana Babić.

COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_2Sve prikupljeno, poput priloga koji su dali učenici Srednje škole ‘Ivan Seljanec’, još nije uplaćeno, a i najavljeno je još nekoliko zbivanja, pa Babić ne sumnja da će potrebnan iznos biti dostignut. Također, istaknula je sudjelovanje osnovaca zagrebačke škole ‘Augusta Šenoe’, koji su s učiteljicom Sandrom Vuk osmu godinu za redom akciju ‘Petaka za đaka’ pojačali paketima školskog pribora, DVD-a, knjiga, društvenih igara i slatkiša.(RKC)

COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_3Božićna priredba COOR-a

U četvrtak 19. prosinca 2013. u 10 sati održana je božićna priredba u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, koju su priredile učiteljice, voditelji i suradnici centra te sami učenici. Prije početka, uz par prigodnih riječi publici su se obratili ravnateljica centra Marija Prodan te zamjenik križevačkog gradonačelnika Ivan Vuk, a božićnu poruku je okupljenima izrekla i predstavnica udruge P.O.I.N.T. Ankica Filić.

COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_4Uz pomoć učiteljica, učenici su pripremili program s raznim božićnim pjesmama i igrokaz, koji je bio adaptacija poznate serije „Gruntovčani“. Na kraju priredbe svaki od učenika i korisnika centra te članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom dobio je prigodan poklon zahvaljujući akciji “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” koju već desetu godinu zaredom organizira udruga P.O.I.N.T.

COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_5Dobrovoljni prilozi su se prikupljali na dobrotvornim košarkaškim utakmicama, koncertima učenika Glazbene škole Alberta Štrige, humanitarnim božićnim okupljanjem u Srednjoj školi Ivan Seljanec te predstavom Ilijada zagebačkog Teatra 2000. Nakon predstave svi su ostali na ponuđenim kolačima i čaju, tako da se i nakon priredbe, u toplom i veselom raspoloženju, božićno druženje nastavilo.(kž.info)

COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_6 COOR_Bozic_Priredba_2013_Petaka_za_djaka_FIVE4KIDS_7

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.