Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige sretno doputovao u Belgiju

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci sretno je stigao na svoju belgijsku destinaciju, gdje će sudjelovati na prestižnom 67. festivalu za mlade u Neerpeltu, javila nam je ravnateljica Glazbene škole Branka Špoljar.

Festival će trajati cijeli vikend koji će biti prepun glazbenih događanja po cijelom gradiću Neerpeltu. Nastup našeg orkestra predviđen je za subotu u 15.30 u Hubertus teatru.

Orkestar će imati čast treći puta nastupiti na Festivalu za kojeg se smatra da je najveći takve vrste na svijetu i bienalno se izmjenjuje instrumentalna i vokalna, odnosno orkestralna i zborska inačica.  Ove godine dolazi stotinjak ansambala iz 29 zemalja svijeta. Prvi puta naš orkestar je nastupio 1999. godine i osvojio 1. nagradu summa cum laude kao najbolje ocijenjeni ansambl, deset godina kasnije 2009. također se okitio prvom nagradom, ovoga puta cum laude, a i ove godine se nadamo dobrom rezultatu.

Orkestar ove godine broji 23 učenika, a s njima će svirati i dva udaraljkaša Glazbene škole. Želimo im puno sreće u sutrašnjem nastupu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.