Počinje Pinklecfest – zanimljivi putnici dolaze s novim pričama

Putnik godine Slaven Škrobot svojom će pričom o putovanju biciklom na ruke od Savudrije do Istanbula, u petak 14. listopada u 19:30 u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice otvoriti 11. Pinklecfest – festival koji se trudi promicati i širiti kulturnu otvorenost, tolerantnost i duhovno bogatstvo stečeno putovanjem i otkrivanjem nepoznatih krajeva. Osim dokumentarističkog pogleda na zemlje kojima se putuje, putopisi odišu i subjektivnim doživljajem putnika koji ih prezentira.

Unatoč invaliditetu, Slaven Škrobot odlučio je živjeti svoje snove i putovati svijetom te o svojim pustolovinama i problemima s kojim se susreće pisati na svojem blogu. Iako je već nebrojeno puta pomaknuo vlastite i tuđe granice te svojim usponima na razne vrhove u kolicima rušio svjetske rekorde, prošle godine odlučio se na jedan sasvim novi izazov. S posebno prilagođenim biciklom na ruke krenuo je iz Savudrije i u šest mjeseci putovanja dobiciklirao do Istanbula pritom skupivši 150.000,00 kn za četiri posebno prilagođena bicikla.

Nakon što nas Slaven pričom provede od Savudrije do Istanbula, posjetitelje će u 20:20 na novu destinaciju odvesti Jadranko Kučica Jadro, ili kako za sebe voli reći “mali Cresanin”. U svojem će četvrtom nastupu na Pinklecfestu govoriti o Kirgistanu u priči koju je nazvao “Slobodom kirgiških konja u prostranstvu nomadske zemlje i svilenog puta”.

Putopisnom festivalu koji organizira udruga P.O.I.N.T. i ove se godine pridružilo Planinarsko društvo Kalnik s već tradicionalnim izletom Put kleti potkalničkog kraja. U pohodu im se mogu pridružiti svi naši sugrađani, okupljanje je u subotu 15. listopada od 8 sati na Strossmayerovom trgu, a pješačka avantura kreće u 9. Trasa pohoda vodi kroz grad, šume, livade, polja i vinograde do Kalnika i duga je oko 18 kilometara.

Nove priče s mnoštvom fotografija s putovanja spremne su i za petak 21. listopada – Marino Kolarić s putopisom “9 dana 6 kotača na putu od 1100 km” i Ivan Mušlek koji je prošle božićne i novogodišnje praznike proveo na Karibima u, uvjerava nas, raju na zemlji.

Ovogodišnji Pinklecfest posvećen je 530. obljetnici putovanja Kristofora Kolumba na zapad, organizira ga udruga P.O.I.N.T. uz Planinarsko društvo Kalnik kao suorganizatora te podršku Gradske knjižnice “Franjo Marković” i Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.