Križevački učitelji među 513 najuspješnijih u Hrvatskoj

Svjetski je dan učitelja i Ministarstva znanosti i obrazovanja objavilo je popis 513 najuspješnijih radnika u obrazovanju za školsku godinu 2021./2022. Na popisu ima i Križevčana i to iz OŠ Ljudevita Modeca Martina Valec-Rebić, Sandra Poštić i Marjana Fržović, Stojanka Lesički iz OŠ Sveti Petar Orehovec te Mišel Doskočil iz Srednje škole “Ivan Seljanec”. Njima je, ali i svim učiteljima i nastavnicima, danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici čestitao ministar Radovan Fuchs.

Poučavanje treba smatrati strukom, riječ je o javnoj usluzi koja od učitelja traži stručno znanje i specijalizirane vještine koje se stječu i održavaju strogim i stalnim učenjem. Jasno nam je da među 35 tisuća odgojni-obrazovnih djelatnika u osnovnim školama i 25 tisuća nastavnika u srednjim školama ima daleko više onih koji su zaslužili nagradu“, poručio je ministar. Učitelji su nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Ministarstvo svake godine nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju školski sustav i prijavili su se, ili su predloženi, na javni poziv koji se objavljuje jednom godišnje za radnike koji su zadovoljili određene uvjete. Bodovi se dobivaju za izradu i primjenu inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnog rada u školi, za javno objavljeni znanstveni ili stručni članak ili digitalni obrazovni sadržaj, te za uspjehe u unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnog sustava. Na javni poziv mogli su se prijaviti učitelji, nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

Među najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima je i Sandra Vuk iz OŠ Sveta Nedelja, nagrađena zbog održanih predavanja na županijskoj i međunarodnoj razini, vođenja edukacije na državnoj razini, rada u strukovnim udrugama, objavljivanja oglednih primjera prilagodbi metoda i sadržaja rada učenicima s posebnim potrebama, objavljivanja otvorenih obrazovnih sadržaja i sudjelovanja u realizaciji projekata na međunarodnoj razini. Vrijedi spomenuti da je učiteljica Vuk počasna članica križevačke udruge P.O.I.N.T. još od 2014. godine, nakon što je deset godina sa svojim učenicima surađivala na realizaciji dobrotvornih akcija “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” s ciljem predbožićnog darivanja djece i mladih s intelektualnim teškoćama u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.