Studenti VGUK-a Mario Moharić i Marijana Oleš osvojili 1. mjesto na natjecanju u ocjenjivanju goveda u Gudovcu

Redoviti studenti Visokog gospodarskog učilišta Križevci, preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda Mario Moharić (2. godina studija, usmjerenje Zootehnika) i Marijana Pleš (3. godina studija, usmjerenje Menadžment u poljoprivredi) osvojili su prvo mjesto u ocjenjivanju goveda na natjecanju koje je održano u subotu, 10. rujna na 29. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu za poljoprivredu, stočarstvo, gospodarstvo i obrtništvo u Gudovcu.

Prvo mjesto su osvojili u jakoj konkurenciji ispred studenata Agronomskog fakulteta u Zagrebu koji su osvojili 2. mjesto i studenata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka s osvojenim 3. mjestom.

– I ovo prvo mjesto naših studenata, još jedno u nizu uspješnih nastupa na međunarodnim i nacionalnim natjecanjima u ocjenjivanju goveda, počevši od izvrsnih rezultata na natjecanju u Parizu 2018. godine do ovogodišnjeg uspjeha na sajmu u Gudovcu, potvrda je višegodišnjeg kvalitetnog kontinuiranog rada sa studentima na podizanju njihove stručnosti i kompetencija u ovom segmentu stočarstva, istaknuo je dr. sc. Dražen Čuklić, nositelj predmeta “Uzgoj goveda” na VGUK-u.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.