Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1387

Miroslav Horvat iz AD Beskraj iz Zagreba na Ljetnoj školi Razgovori o Kozmosu 2. rujna drži predavanje o astrofotografiji na terasi križevačke zvjezdarnice (foto Andrej Dundović)
Miroslav Horvat iz AD Beskraj iz Zagreba na Ljetnoj školi Razgovori o Svemiru 2. rujna drži predavanje o astrofotografiji na terasi križevačke zvjezdarnice (foto Andrej Dundović)
Miroslav Horvat iz AD Beskraj iz Zagreba na Ljetnoj školi Razgovori o Kozmosu 2. rujna drži predavanje o astrofotografiji na terasi križevačke zvjezdarnice (foto Andrej Dundović)

U Temi Krugova slušamo trećih petnaestak minuta izlaganja Miroslava Horvata iz Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba koji je 2. rujna održao predavanje i prezentaciju o astrofotografiji u sklopu Ljetne škole: Razgovori o Kozmosu u prostorima Kozmološkog centra u Križevcima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Pas koji nije znao plivati Krešimira Butkovića, knjiga za mlade je Ritmatist Brandona Sandersona, na odjelu beletristike Bambusova stabljika Sauda Al Sanusija, a na stručno-znanstvenom odjelu Sreću, molim! Aljoše Bagole.

Na današnji datum rođeni su Upton Sinclair, Leo Strauss i Sophia Loren, Ivan Mažuranić postaje prvi hrvatski ban pučanin, održan je prvi filmski festival u Cannesu, porinut je brod Queen Elizabeth 2, umrli su Jacob Grimm, Theodor Fontane, Vjenceslav Novak, Saint-John Perse i Simon Wiesenthal.

U Vijestima Krugova spominjemo Projekt Ilica Q’ART, nagradu za književnost na društvenim mrežama, fotografsku ostavštinu Pave Urbana, podvodna istraživanja u uvali Barbariga, te musical Fantom iz opere, a najavljujemo predavanje Kulturna ostavština Križevaca i Hrvatske.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo astronomski početak jeseni, skorašnju djelomičnu smjenu posade na Međunarodnoj svemirskoj stanici i najavljujemo pokušaj promjene putanje jednog asteroida za nekoliko dana.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Giuseppea Mattea Albertija, Pabla de Sarasatea, Jeana Sibeliusa, Jamesa Bernarda, Jima Crocea, iz filma Tko pjeva zlo ne misli i iz musicla Fantom iz opere.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1387 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 20. rujna od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.