Svi bubnjevi zovu u Križevce

Najbolji glazbenici na bubnjevima, timpanima, vibrafonu, marimbi i drugim udaraljkaškim instrumentima iz Hrvatske, Srbije i Slovenije nastupit će ovog vikenda na 12. po redu Večerima udaraljkaša u Križevcima, koje organiziraju Glazbena škola Alberta Štrige i Udruga P.O.I.N.T. s ciljem promoviranja hrvatske i međunarodne udaraljkaške scene. Uz dvije radionice, održat će i tri koncerta među kojima je i hrvatska premijera koncerta Od Straha do Ultimatuma Darka Karlečika iz Novog Sada.


Sve počinje u petak 9. rujna koncertom učenika Glazbene škole Alberta Štrige Križevci pod vodstvom Štefana Đurkovića, te Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Beograda pod ravnanjem Nevene Đorđević.
Subotnji program započinje bubnjarskom radionicom Uloga bubnjara u bendu, koju vodi Robert Jambrušić, a za središnji događaj zaslužan je Darko Karlečik iz Novog Sada. Koncert pod nazivom Od Straha do Ultimatuma stopit će što više različitih karaktera, uz veliki spektar solističkog izvođaštva na udaraljkama. Nakon toga slijedi afterparty na kojemu nastupa DJ Barilikum.


U nedjelju u podne je udaraljkaška radionica Jake Strajnara iz Škofje Loke – Osnove sviranja cajona, a koncertom At the Party studenata Muzičke akademije iz Zagreba s mentorom profesorom Markom Mihajlovićem zatvara se 12. VUK. Bude li kiše, koncerti će se održati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole, a radionice u Udaraljkaškoj sobi u prizemlju škole. Na sve je događaje ulazak besplatan i poželjan.

Pokrovitelji 12. Večeri udaraljkaša su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, a sponzori Kala voda, Križevačka pivovara i Vinarija Korenko.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.