O Svjetskom tjednu dojenja sutra u Križevcima

Brojne aktivnosti obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja, od 1. do 7. listopada 2008. održavaju se već sedmi puta u organizaciji udruge RODA, ove godine u dvanaest gradova u Hrvatskoj. Građani Križevaca tako imaju priliku sutra, u subotu 27. rujna na Nemčićevom trgu od 10 do 12 sati, čuti o aktivnostima RODE u promociji, edukaciji i zaštiti dojenja, poput 2. Rodine mliječne konferencije, Zajedničkog javnog dojenja u Zagrebu 4. listopada 2008., radionice Mala škole dojenja, Rodine grupe za podršku dojenju te dobiti edukativne letke i brošure.
Cilj obilježavanja Tjedna dojenja je osvijestiti u široj javnosti važnost dojenja kao zlatnog standarda u prehrani djeteta, a ovogodišnja tema je: podrška majci – zajedno do zlatnog cilja. Majke koje imaju podršku, kako profesionalnu, tako i onu neformalnu, uspješnije će i dulje dojiti, ističe Ozana Jurić iz udruge RODA.
Iako je zabilježen napredak u isključivom dojenju u posljednjih 15 godina, stopa isključivog dojenja u trajanju šest mjeseci u zemljama u razvoju je samo 38 posto. Prema posljednjim istraživanjima UNICEF-a u Hrvatskoj, ta je stopa u našoj zemlji oko 13,4 posto, a 50 posto majki odustaje od isključivog dojenja već tijekom prvog mjeseca, najčešće zbog sumnje u vlastite sposobnosti, nedostatka podrške i pogrešnih savjeta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.