Prebrojano 100% glasova: Rajn uvjerljivo prvi, Devčić za 90 glasova nadmašio Švagelja, Katanović i Majdak potonuli

Gotov je prvi krug lokalnih izbora u Križevcima. Mario Rajn slavi uvjerljivu pobjedu, no ipak nije skupio dovoljno glasova da bi već večeras proslavio novi gradonačelnički mandat. Ipak, osvojenih 43,98% glasova birača jasno sugerira kako će za 14 dana biti golemi favorit za pobjedu. Protivnik će mu biti Mato Devčić iz HDZ-a, koji je u tijesnoj borbi nadvisio Ivicu Švagelja.

Mario Rajn je i prije današnjeg dana slovio kao veliki favorit u borbi za gradonačelničko mjesto u Križevcima. Nakon što je prije četiri godine svrgnuo Branka Hrga i to nakon što je slavio u oba kruga, čini se kako bi identičan scenarij mogli gledati i ove godine. Rajn je u prvom krugu osvojio 43,98 posto glasova birača, što je bolje od rezultata u istoj fazi izbora prije četiri godine, kada je osvojio 40,12% glasova.

Drugo mjesto osvojio je Mato Devčić iz HDZ-a. On je uoči izbora kotirao kao jedan od nekoliko kandidata za drugi krug, a sa osvojenih 13,53% glasova izvadio je vizu za novo pojavljivanje na glasačkim listićima za dva tjedna. Izborio je to u tijesnoj borbi s Ivicom Švageljom, koji je osvojio 12,36% glasova. Razlika između ovih kandidata bila je svega 90 glasova u korist iskusnijeg Devčića.

Četvrto mjesto zauzeo je Marko Katanović iz SDP-a, koji je, po nekim anketama, uz aktualnog gradonačelnika figurirao kao glavni kandidat za ulazak u drugi krug. No, Katanović je skupio tek 11,39% glasova i time je ostao osjetno iza Devčića.

Ivan Majdak je, usprkos pompoznim najavama u predizbornoj kampanji, pronašao tek 734 birača koji su u njegov program doista i povjerovali te mu dali svoj glas. Preračunato u postotke, ukupno je 9,54% birača zaokružilo broj ispred njegova imena.

Mladen Tenodi završio je na 6. mjestu sa 2,74% glasova. Mjesto ispod je Miroslav Sturčić sa 2,58% glasova, dok je posljednji Goran Gregurek sa 2,10%.

Vezano

Komentari su zatvoreni.