Križevčanin predao oružje i više od 400 komada streljiva

foto: Ilustracija

Osoba s križevačkog područja dragovoljno je predala automatsku pušku s pet komada pripadajućih spremnika, pištolj sa spremnikom te 411 komada raznog streljiva. Oružje i streljivo je preuzeo policijski službenik. Suprotno ovom pozitivnom primjeru jučer, 4. kolovoza, građanin je u Križevcima u Kalničkoj ulici u blizini benzinske postaje pronašao kantu s 102 komada raznog puščanog streljiva. Streljivo je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Policija apelira na građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također, građani se mole da ne odbacuju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva uz ceste, šume, na smetlišta, oranice, odlagališta otpada i slično.

Dobro je podsjetiti – akcija „Manje oružja – manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192.

Vezano

Komentari su zatvoreni.