Vozač prouzročio prometnu nesreću te napustio mjesto događaja, naknadno je pronađen i uhićen

Jučer, 2. kolovoza oko 20.25 sati, na otvorenom dijelu ceste Kloštar Vojakovački – Carevdar 41-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW križevačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u teretni automobil Volvo zagrebačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 52-godišnji vozač. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 2,81 promil.

Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen te mu je naredbom o određivanju mjere opreza oduzeta vozačka dozvola na osam dana i protiv njega će bit pokrenut prekršajni postupak.



Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća s materijalnom štetom

Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće. U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.