Traže se stolari i ‘Nijemci’

Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Križevcima, u siječnju je u županiji zabilježila 373 potrebe za radnicima od strane poslodavca, što je za čak 115.6 posto povećanje u odnosu na zadnji lanjski mjesec. I dalje se najviše traže prerađivači (31 stolar), konobari (25), prodavači (24), šivači, te radnici na proizvodnoj liniji ili u visokogradnji.

Od osoba s višom i visokom stručnom spremom prisutan je deficit profesora i učitelja njemačkog jezika (14), defektologa (8) i učitelja razredne nastave (5), no upitno je hoće li se njih uskoro i naći na tržištu rada obzirom da je u cijeloj županiji na Zavodu evidentiran tek jedan germanist i niti jedan defektolog!

Broj nezaposlenih u prvom mjesecu u godini bio je 6578, što je tek 3.5-postotni porast u odnosu na prosinac, ali i 14 posto manje nego u siječnju 2007.

Gledano po ispostavama HZZ-a najviše nezaposlenih ima Koprivnica, koja s 3578 ljudi “na birou” nadmašuje Đurđevac (1834) i Križevce (1231) zajedno. U te su podatke uključeni i nezaposleni iz gradovima bliskih općina.

Od općina prednjači Kloštar Podravski (299), Sokolovac (240) i Peteranec s 207 prijavljenih u siječnju na Zavodu za zapošljavanje. Općina Molve, o kojoj se nedavno pisalo da ima najmanje nezaposlenih starijih od 65 godina, ima evidentirane 123 nezaposlene osobe.

Vezano

Komentari su zatvoreni.