Skaville Festival otvara ljeto u Križevcima

Grad Križevci će i u 2015. godini biti mjesto za sve ljude koji traže kvalitetan i raznolik sadržaj u kontinentalnoj Hrvatskoj, od muzičkih izvođača iz cijelog svijeta preko programa za najmlađe do sportskih i kulturnih aktivnosti. Početak ljeta na kontinentu označava upravo početak 9. Skaville Festivala koji će se održati od 09. do 12. srpnja 2015. Naše malo „ska selo“ Skavillage obilovati će različitim aktivnostima za sve dobne generacije – od uličnih žonglera, cirkusanata, dnevnih radionica, biciklističkih ruta i naravno odlične muzike.

Jedini ska festival u ovom dijelu Europe predstavlja neka od najzanimljivijih imena domaće i inozemne ska scene.

Kolumbijska atrakcija SKAMPIDA dolazi na Skaville u sklopu svoje velike europske turneje za 2015. godinu. Koktel žanrova kojim vlada ova skupina ide od kolumbijskih reggae ritmova i urbanog hiphopa, kroz punk distorziju i latinske stilove poput cumbie uključujući utjecaje gypsy i drum’n’bass stilova.

SKAMPIDA 2015

Kuleri ZGB asftalta, KAWASAKI 3P su gitaristička mašina sa širokom brass sekcijom i promoviraju novi album “Goli zbog pasa”. Hitovi poput 3Problema, Kristin, Ni da ni ne, Puta madre jamče nezaboravan koncertni doživljaj trenutno jednog od najboljih HR bendova uživo.

ST!LLNESS u ovoj 2015. godini slave svoj deseti rođendan. Iza sebe imaju već tri odlična albuma (Sve što znam o životu je.. odabrao Đelo Hadžiselimović, Globalno Zatupljenje i St!llness) na kojima su miješali rap, reggae, plesne ritmove i distorzirane gitare.

Jedan od najpoznatijih talijanskih ska punk bendova u Europi REDSKA ponovno dolazi na Skaville razveseliti svoje fanove. Redska u svom opusu broje tri službena albuma “Mi Son Sbagliato Nel Confodermi”, “Le Mie Prigioni” i “La Rivolta” a 2013. izdali su i EP “Bella Ciao”. Tekstovi ovih žestokih Talijana prožeti su socijalnim i političkim stavovima kontra fašizma i rasizma, žestoki su borci za ljudska prava i redovito na nastupima ističu svoju borbu. JOLLY JACKERS su šesteročlani mađarski bend koji svira energičnu mješavinu irskog celtic folk punka .U siječnju 2015. izdali su prvi LP “Sobrierty” koji je zaradio izvrsne recenzije i reakcije u Mađarskoj te im priskrbio reputaciju rastuće koncertne atrakcije. doživjeti uživo. Dolaze iz Caracasa sa vrućeg asftalta venecuelanske metropole, zovu se GYPSY SKA ORQUESTRA a njihova mjuza oslanja se na ska, cumbia, swing i puno utjecaja balkanske i jazz muzike. Puno brassa, ritma, ideja i instrumenata, JEBOTON ANSAMBL je mnogočlana ekipa koji svira zagrebačke ulice i prerađuje hitove bendova iz svog kolektiva. Iz Češke nam dolaze čak petorica originalnih rudeboy selektora oboružani gramofonima i vinilima, selektiraju ska, reggae, 2tone, northern soul, rocksteady pod imenom PIRATE RUDE SOUNDSYSTEM i DJs SKINS 1905..

Ulaznice možete kupiti online i na svim Entrio.hr pretprodajnim mjestima. Skaville Festival će se održati od 9. do 12. srpnja 2015. a cijena festivalske ulaznice je samo 99 kuna i uključuje besplatno kampiranje. Sve informacije o festivalu može pronaći i na festivalskim Skaville stranicama

Vezano

Komentari su zatvoreni.