Križevačka tržnica još jednu zimu na otvorenome

VecernjiList.gif KRIŽEVCI – Nova križevačka tržnica, koja se već drugu godinu uređuje kod trgovačkog centra Bille, poznatog kao Stari javor, neće se otvoriti prije proljeća sljedeće godine. Potvrdio nam je to Goran Gregurek, predsjednik uprave Komunalnog poduzeća, u čijem je sastavu buduća tržnica, navodeći nekoliko navodno objektivnih razloga kašnjenja.


– Prema higijensko-sanitarnim propisima, na tržnici moraju biti stolovi od nehrđajućeg čelika, kako bi se na završetku radnog dana mogli prati. Za nabavu morali smo raspisati natječaj. Osim toga, trebamo urediti i hidrantsku mrežu radi zaštite od požara, a zainteresirani proizvođači mliječnih prerađevina trebaju postaviti hladionike, u kojima će čuvati svoje proizvode – objašnjava G. Gregurek.

S obzirom na to da radove izvodi građevna operativa poduzeća, koja još postavlja regionalni vodovod i odvodnju u gradu, uređivanje je tržnice odgođeno za zimske mjesece. U natkrivanje 500 četvornih metara te uređivanje nužnika, koji će moći služiti kao javni, dosad je utrošeno više od milijun kuna.

Malobrojne prodavačice na sadašnjoj zelenoj tržnici u Ulici bana J. Jelačića, s kojima smo jučer razgovarali, ogorčene su što nova tržnica kasni više od godinu dana i što će još jednu zimu stajati na otvorenome. Plaše se da će preseljenjem izgubiti kupce, kojima se samo nekoliko metara dalje u trgovačkom centru također nudi povrće i voće.

Zasad se za novu tržnicu najviše zanimaju članovi udruge malih sirara "Prgica", pod uvjetom da im se subvencionira mjesto za prodaju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.