U okolici Križevaca prekoračio ograničenje brzine za čak 80 kilometara na sat

Od 22. do 25. srpnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i pet s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), vožnja neprimjerena uvjetima (2) i radnje vozilom u prometu (2). Mladi vozači evidentirani su kao počinitelji jedne prometne nesreće, dok vozači pod utjecajem alkohola nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća.
 
Sankcioniran je 161 prometni prekršaj od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 22. srpnja 2022. godine u 21.15 sati u Podravskim Sesvetama, kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,15 promila. Vozač je bio uhićen.
 
Najveća brzina kretanja evidentirana je u subotu, 23. srpnja 2022. godine u 20.54 sati u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 150 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Dva vozača bila su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan je bio uhićen. U  pojačanom nadzoru tijekom vikenda u prometu su zatečena dva recidivista.
 
Izvršen je nadzor 32 mlada vozača, a isti su počinili 14 prometnih prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola – 4, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 2, ostalo – 8).
 
Na području Policijske postaje Križevci u petak, 22. srpnja 2022.g. proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila i nadzor vozača mopeda i motocikala. Ukupno je kontrolirano 15 vozila, od čega dva mopeda i tri motocikla. Utvrđeno je šest prometnih prekršaja od čega tri prekoračenja brzine kretanja vozila.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.