Gradonačelnik održao prijem za odlične učenike

U kongresnoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka, danas 02. srpnja održan je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su svoje školovanje završili s odličnim uspjehom (svih osam razreda s 5.0 i od 1.-3. te 1.-4. s prosjekom 4.8) te za učenike i njihove mentore koji su u školskoj godini 2018./2019. ostvarili pohvalne rezultate na državnim natjecanjima (prva tri mjesta/nagrade).

Nakon uvoda i prije samog početka dodjele, svim prisutnim učenicima, razrednicima, mentorima i ravnateljima obratio se gradonačelnik s riječima hvale.
Izrazio je veliko zadovoljstvo što Grad ponovno ugošćuje najbolje učenike, mlade ljude koji su se trudili postići što bolje rezultate i u konačnici osobe koje će se, jednom u prostorima Tehnološkog parka zaposliti kao mladi poduzetnici.
Također je osvrt bio i na svim nastavnicima i mentorima koji su u svojim učenicima prepoznali potencijali te ih ponukali da ga iskoriste i ostvare svoj maksimum. Osim gradonačelnika, na prijemu je bio i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam – Sandro Novosel.

Nagrađeno je 34 učenika odlikaša osnovnih i srednjih škola; 5 iz osnovnih škola, 6 iz glazbene, 23 iz srednjih škola te osvajači jednog od prva 3 mjesta/nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, smotri: ukupno 92 učenika (neki pojedinačno, neki ekipno), plus njihovi mentori. Iz proračuna su osigurana financijska sredstva za nagrađene, po 500 kuna za učenike osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola, 300 kuna za one koji su završili trogodišnje programe. Tako je, oko 34 tisuće kuna bilo podijeljeno na samom prijemu dok će ostatak za ekipna natjecanja biti uplaćen na račune škola.

Na kraju prijema, u ime nagrađenih obratila se ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige, Branka Špoljar.
Isto tako je izrazila veliko zadovoljstvo i sreću što su križevački osnovno i srednjoškloci postigli zavidne uspjehe na natjecanjima i tokom cijelog školovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.