Križevci dobili Centar za borbu protiv energetskog siromaštva

Građani Križevaca i okolice, koji su zabrinuti zbog očekivanog velikog porasta cijena energenata, od danas imaju mjesto na kojemu mogu potražiti savjete i informacije kako uštedjeti na svojim računima za grijanje, električnu energiju i vodu. U Energetsko-klimatskom uredu na adresi Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8, jutros su udruga DOOR i energetska zadruga KLIK otvorili Centar za borbu protiv energetskog siromaštva, drugi takav u Hrvatskoj. Križevčani će ovdje, uz građane Zagreba gdje je otvoren prvi Centar, moći dobiti savjete o jednostavnim mjerama kojima mogu poboljšati energetske uvjete u svom kućanstvu, ali i dobiti informacije o mogućnostima financiranja mjera energetske učinkovitosti, kao i pomoć kod prijava na javne pozive za sufinanciranje energetske obnove.

Centar za borbu protiv energetskog siromaštva otvoren je kao dio projekta Powerpoor kojeg provodi udruga DOOR. “Križevci su već sada primjer dobre prakse, a vjerujem da će ovaj Centar privući vaše sugrađane i potaknuti ih na promjene kojima će uštedjeti energiju i smanjiti troškove“, rekla je voditeljica projekta Powerpoor Anamari Majdandžić. “Sve više građana zanima se za postavljanje solara. Samo u ovoj godini naš je ured pripremio 37 prijava za privatne kuće“, rekla je Ivana Dubravec iz KLIK-a.

Projekt u kojem su sudjelovali KLIK, Gradsko društvo Crvenog križa i POU Križevci, u sklopu kojeg su u Križevcima educirani prvi energetski savjetnici u Hrvatskoj, predstavila je upraviteljica KLIK-a Sanela Mikulčić, dok je gradonačelnik Mario Rajn govorio o namjeri, konkretnim projektima i ciljevima da naš grad u narednom desetljeću dosegne energetsku neovisnost.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.