Pojačane mjere policije na Blagdan Svih svetih

STOP POLICIJAU dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine. Stoga, uoči blagdana Svih svetih, od petka, 27. listopada do 2. studenog, Policijska uprava koprivničko-križevačka provodi pojačani nadzor i obilazak groblja te poduzima mjere u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila, i osiguranja optimalne protočnosti prometa.

Nadalje, policijski službenici će, u cilju sprečavanja događanja prometnih nesreća i povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, pojačano nadzirati promet na frekventnijim prometnicama na području Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, kretanje pješaka i biciklista, prometovanje traktora i teretnih vozila, te alkoholiziranost vozača.

Zbog izbjegavanja eventualnih zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, te u zoni groblja koja se nalaze uz državne ceste kao što je to u Reki i Gornjoj Rijeci, policijski službenici će, po potrebi, vršti fizičku regulaciju prometa, dok će se sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivati na za to pogodnim mjestima. Policija poziva vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama, da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima, da poštuju prednost prolaska na raskrižjima.

Policija moli sve sudionike u prometu da postupaju sukladno znakovima i naredbama koje će im upućivati policijski službenici koji će vršiti nadzor i upravljanje prometom. Građane pritom umoljavaju da, u skladu s vlastitim mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice i biciklima odnosno da za parkiranje automobila koriste raspoloživa parkirališta u široj zoni groblja.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetuju građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike, itd.) kako bi smanjili mogućnost provale u automobile i krađu predmeta iz njih. Savjetuje im se da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljivi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.