Na konferenciji gradova prijatelja Novske predstavljen rad s mladima u Križevcima

U organizaciji Grada Novske i Razvojne agencije Grada Novske Nora u petak, 24. lipnja održana je konferencija gradova prijatelja Novske koja je povodom Europske godine mladih 2022. bila posvećena upravo mladima.
Konferencija je okupila brojne gradove prijatelje među kojima su i Križevci pa je tako pored Vrbovca, Mengena, Tomislavgrada, Samobora i Novske, rad s mladima u Križevcima predstavila predsjednica Savjeta mladih Grada Križevaca Sanela Stručić. Uz brojne mjere koje Grad provodi za djecu i mlade od rođenja, osvrnula se na brojne infrastrukturne projekte koji su u posljednjih nekoliko godina provedeni za mlade kao što su kino dvorana, skate park, obnova škole i vrtića, atletska staza i brojne druge.

Napomenula je i kako Grad za sve maturante osigurava besplatne online pripreme za maturu, pruža stipendije za deficitarna zanimanja kao i školarine za tri studenta koji ostvare najveći broj bodova na upisima na FOI stručni studij u Križevcima. Dodala je i kako su Križevci uključeni u najveći projekt za mlade Europe Goes Local, a od ove godine Križevci nose prestižni status “Grad za mlade”.


Nakon prezentiranja aktivnosti mladih, održana je rasprava o gradovima kao prijateljima ili konkurenciji, na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Mario Rajn. Konferenciju su pratili i članovi Savjeta mladih Grada Križevaca Antonio Sirovec, Domagoj Šimatović i Dino Luka Budinski.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.