Radionica/seminar: Dokumentacijske obrade muzejskih predmeta

U četvrtak, 4. srpnja s početkom u 10 sati, Muzejski dokumentacijski centar, Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt i tvrtka Link 2 organiziraju radionicu/seminar na temu dokumentacijske obrade muzejskih predmeta. Mjesto održavanja je Gradski muzej Križevci.

Na radionici/seminaru će muzejska savjetnica Jacqueline Balen, informatičar savjetnik Zoran Svrtan, kustosica Iva Validžija, Ivica Sačer iz Link2 i dr.sc. Goran Zlodi, Filozofski fakultet u Zagrebu pomoću odabranih primjera iz muzejske prakse govoriti o specifičnostima pojedine muzejske građe i na primjerima iz muzeja prikazati moguća rješenja (Arheološki muzej u Zagrebu, Dubrovački muzeji, Etnografski muzej Split, Etnografski muzej u Zagrebu, Hrvatski prirodoslovni muzej, Muzej Slavonije Osijek, Povijesni i pomorskog muzeja Istre, Prirodoslovni muzej Rijeka, Zbirka umjetnina Ante i Wiltrud Topić Mimara – Muzej “Mimara”, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Zavičajni muzej Poreštine-Museo del territorio parentino, Hrvatski muzej naivne umjetnosti).

Obzirom da će na radionici biti i matičari prve razine Jacqueline Balen i Zoran Svrtan bit će govora i o studijskim zbirkama, procjeni predmeta kao i nova legislativa koja je na snazi (Zakon o muzejima, Pravilnik o Upisniku javnih i privatnih muzeja u Republici Hrvatskoj, Pravilnik o načinu i mjerilima za povezivanje u Sustav muzeja Republike Hrvatske) ili u postupku donošenja (Pravilnik o stručnim zvanjima i drugim zvanjima u muzejskoj djelatnosti te uvjetima i načinu njihova stjecanja).

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na mail: ivalidzija@mdc.hr

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.