U idućoj školskoj godini 685 učenika imat će pravo na besplatnu prehranu

Šestu godinu zaredom Gradu Križevcima odobren je EU projekt “Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva na području Križevaca u školskoj godini 2022.-2023.” ukupne vrijednosti 673.215,35 kuna, čime su za narednu školsku godinu osigurana sredstva za prehranu ukupno 685 učenika koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

Projekt se provodi u matičnoj i područnim školama OŠ Ljudevita Modeca i OŠ “Vladimir Nazor” te u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. U matičnim školama prehrana će se odvijati u školskoj kuhinji, kao i do sada, gdje će se, osiguranjem dodatnih sredstava, prehrana osigurati za veći broj korisnika školske kuhinje, dok će se u područnim školama organizirati dostava “lunch” paketa s kvalitetnim, raznovrsnim, količinski i nutritivno dostatnim obrocima.

Svi potencijalni korisnici prava na besplatnu prehranu trebaju se početkom školske godine javiti socijalnom radniku škole ili razredniku, a odobrit će se djeci iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu, djeci iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece), djeci iz jednoroditeljskih obitelji, djeci iz obitelji u riziku od siromaštva koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, te djeci državljanima Ukrajine kojima je priznata privremena zaštita. Dodatne informacije i popis potrebnih dokumenata nalaze se na gradskoj stranici.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.