Osmaši doznali što im nude srednje škole

Osmašice iz Osnovne škole Ljudevita Modeca žele upisati srednju školu za medicinske tehničare, školu za grafiku i dizajn, policijsku, mehatroniku, veterinarsku, gimnaziju, a iako su već odlučile, sa svojim su učiteljima jučer na Strossmayerovom trgu razgledale štandove na kojima su križevačke srednje škole predstavile programe koje nude. Dunja namjerava upisati srednju glazbenu školu i križevačku gimnaziju jer želi razvijati sve svoje sposobnosti i uz to se baviti dodatnim aktivnostima s prijateljima istih interesa. Na štandu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog saznala je da kod njih može upisati opći i prirodoslovno-matematički program te da nude mnoge izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Štandove škola razgledali su i učenici iz “Vladimira Nazora” i COOR-a, a pridružili su im se i osmaši iz Gornje Rijeke. Saznali su da Srednja gospodarska škola nudi smjerove Agrotehničar, Poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, Veterinarski tehničar, Mehaničar poljoprivredne mehanizacije, Mljekar, Cvjećar, Poljoprivredni gospodarstvenik
Voćar – vinogradar – vinar, isprobali su i sireve koje njihovi stariji kolege već proizvode u sklopu nastave.

Svoje programe na najviše je štandova predstavila Srednja škola Ivan Seljanec koja upisuje komercijaliste, hoteljersko turističke tehničare, građevinske tehničare, prodavače, krojače, strojobravare, zidare, konobare i kuhare. Prezentaciju srednjih škola organizirala je Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Obrtničkom komorom županije i školama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.