Križevce posjetili predstavnici austrijskih tvrtki

Predstavnici austrijskih tvrtki u pratnji direktorice Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu posjetili su prošli tjedan Križevce kako bi se upoznali s primjerima dobrih praksi po pitanju gospodarenja otpadom. U Križevcima su boravili u sklopu austrijsko-hrvatskog poslovnog susreta “Gospodarenje otpadom u Hrvatskoj”, a križevački primjer predstavila im je voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Dijana Mijač Dretar iz Komunalnog poduzeća.

Spomenula je i da su Križevci prošle godine bili šesti najuspješniji grad u Hrvatskoj po stopi odvojenog otpada, dok je gradonačelnik Mario Rajn govorio o gradskim programima i ciljevima, uz naglasak na usmjerenost prema obnovljivim izvorima energije i ostvarenje energetski neovisnog grada do 2030. godine. Direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher-Ertl izjavila je, navodi se u priopćenju iz ureda gradonačelnika, kako se vidi da su Križevci okrenuti budućnosti.


Uslijedila su predstavljanja austrijskih i križevačkih tvrtki s ciljem uspostavljanja poslovnih kontakata i suradnje na projektima, a potom su svi zajedno obišli tvrtku Codel i Reciklažno dvorište Komunalnog poduzeća.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.