Škola trčanja i nordijskog hodanja upisuje nove članove

Do kraja travnja traju prijave za novu sezonu Škole trčanja i nordijskog hodanja u koju se dosad uključilo stotinjak Križevčanki i Križevčana, čak i oni koji nisu bili fizički aktivni – sad su rekreativni sportaši koji su promijenili životne navike na bolje. Mnogi od njih osvajaju medalje na natjecanjima diljem zemlje i izvan nje, obaraju rekorde i pomiču svoje granice.

No, naglasak nije na natjecanju i osvajanju medalja, nego na rekreaciji, poboljšanju i očuvanju zdravlja te druženju. Zato i ne treba čuditi podatak da su trčali cijelu zimu, po snijegu, kiši i vjetru i pritom se dobro zabavljali. Trenira se triput tjedno pod budnim okom trenera Alena Pavličeka i Snježane Mergon koja vodi skupinu hodača.

U početku, treninzi će se provoditi kombiniranjem trčanja i hodanja s velikim naglaskom na vježbe istezanja i bit će prilagođeni svima, bez obzira na dob, spol i indeks tjelesne mase. U prvoj godini treniranja, trkači se pripremaju za utrke od 5 i 10 km, no sudjelovanje na natjecanjima nije obavezno“, objašnjava Pavliček. Prijave za trkače i hodače otvorene su do kraja travnja, a treninzi početničkih skupina kreću od svibnja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.