U studenome nova ambulanta hitne pomoći

201409191442220_hitna_obilazak_RKCKOPRIVNICA – U ovogodišnjem proračunu Koprivničko-križevačke županije za ulaganja u Zavod za hitnu medicinu predviđena je stavka od 750 tisuća kuna; od te svote već je izdvojeno 245 tisuća za nabavu kombi vozila ispostavi u Križevcima, a ostatak od oko pola milijuna sada je u trošenju na građevinske zahvate, većim dijelom u Koprivnici i manjim u Đurđevcu.
– Projekt obuhvaća kompletno uređenje, do zadnjeg kvadratnog metra, ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Koprivnici, u kojoj uopće nije bilo uređeno potkrovlje, koje u ovom času postaje funkcionalan prostor. Znači, iz prizemlja mičemo nemedicinski dio i otvaramo mogućnost funkcionalnog poboljšanja rada Zavoda, naravno u smislu početka rada prostora za reanimaciju i ambulante za hitnu medicinu, kaže ravnatelj županijskoga Zavoda za hitnu medicinu Mato Devčić o poslu koji je u tijeku u koprivničkoj ispostavi.

Tako će Zavod u potkrovlju dobiti prostorije za garderobu, higijenu i za rad dijela Uprave, a prizemlje će biti prenamijenjeno za usluge hitnim pacijenitima. U Đurđevcu pak u pitanju je manji posao, pa je on i bliže završetku.
– Đurđevac će vjerojatno biti gotov nešto prije nego Koprivnica. Znači poboljšali smo prostor u tom smislu da smo uveli one elementarne higijenske potrebe u smislu WC-a i tuša, osvježili prostor ambulante, manjim pregradama i funkcionalno smo ga poboljšali, ali i osnovne uvjete za boravak ljudi koji tamo rade 12 ili 24 sata, izvještava ravnatelj.

Cijeli posao prenamjene prostora u koprivničkom sjedištu Zavoda kasni za planom nekoliko mjeseci, jer se pred ostvarenjem opet ispriječila papirologija i rješavanje raznih problema, ponajviše imovinsko-pravnih. Ipak, u studenome bi trebala proraditi ambulanta hitne medicinske pomoći, koja će biti dostupna 24 sata dnevno, te pružajući tu uslugu za područje koprivničke Podravine s oko 40 tisuća stanovnika, bitno olakšati život preopterećenom hitnom bolničkom odjelu.
Kako napreduju radovi za obilaska je provjerio župan Darko Koren sa suradnicima.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. Krunoslav piše:

    Ovo je prava slika. Predsjednik HSSa naređuje predsjedniku HDZa i nakon svega ga budu smjenili

Komentari su zatvoreni.