[FOTO] Otvoren sajam cvijeća, trgovi napokon puni

Na Dan planeta Zemlje u Križevcima je otvoren drugi sajam cvijeća na kojem se predstavlja 14 cvjećara, 11 kreativaca i izlagača domaćih radinosti te dva distributera poljoprivredne mehanizacije. Svi oni do nedjelje će na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu prodavati cvijeće, ukrasno i začinsko bilje, sadnice, strojeve, alate i opremu za hortikulturu. “Grad Križevci posvećen je razvoju poljoprivrede i tako je ove godine u gradskom proračunu osigurano gotovo milijun kuna kroz potpore poljoprivrednicima, projekt Zdravo Križevci i kroz uspostavu punionice meda koja će biti u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup.

Ponuda je raznolika, od ukrasnog bilja u manjim teglama do većih grmova i stabala. Štandovi su puni, a ima i kupaca. “Jako mi se sviđa, trg je pun, ima svega. Kupili smo dosta cvijeća, dio smo već odvezli kući i sad se bacamo na uređenje dvorišta“, rekao nam je Milan iz Lepušićeve ulice .

Iako je ranije najavljena, povorke s vrtićancima, mažoretkinjama i Križevačkom djevojačkom stražom nije bilo, kao ni kulturno-zabavnog dječjeg programa, no organizatori najavljuju da se druga događanja, vođene ture gradom, čišćenje šume i radionice o uzgoju cvijeća neće otkazivati.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.