Sajam cvijeća uz fiš i vođene ture gradom

Vikend uoči Dana grada, Nemčićev i Strossmayerov trg napunit će cvijeće, ukrasno bilje, sadnice, strojevi, alati i oprema za hortikulturu u sklopu sajma koji pod nazivom “Križevci u cvijeću” u petak otvaraju djeca iz križevačkih dječjih vrtića. Cvjetna povorka predvođena Križevačkim mažoretkinjama i Križevačkom djevojačkom stražom krenut će u 10 sati od Gradske uprave prema paviljonu na Strossu gdje će manifestacija početi uz kulturno-zabavni dječji program.
Već u 11 sati osnovnoškolci će se natjecati u znanju o odvajanju otpada na radionici koju Komunalno poduzeće pod nazivom “Živi održivo, smanji otpad” organizira u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj
ulici.

Od događanja koja su vezana uz sajam cvijeća, za subotu je najavljeno nekoliko radionica. Prva je na rasporedu u 11 sati kad će OPG Nenad Jagodić na Nemčićevom trgu građane savjetovati o uzgoju i održavanju cvijeća, dok je od 16 sati u paviljonu na Strossu radionica izrade cvijeća od krep papira. Isti dan čisti se Helenska šuma u akciji koju organizira Križevački laboratorij inovacija za klimu uz podršku Večernjeg lista, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća. Svi koji se žele priključiti, trebaju se prijaviti na broj mobitela 097 738 5860 ili na e-mail adresu ivana.dubravec@zadruga-klik.hr.

Od aktivnosti koje su najavljene i u sklopu proslave Dana grada je koncert grupe Silente u nedjelju u 19 sati kao i XVII. natjecanje u kuhanju fiša na Strossmayerovom trgu, koje od 8 do 13 sati organizira Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije “Sv. Marko Križevčanin”. Novoosnovana Destinacijska agencija Križevci za subotu i nedjelju pak najavljuje besplatne vođene ture koje su nazvali “Ulicama Križevaca”, a za sudjelovanje je također potrebna najava mailom na info@dak.hr ili pozivom na broj 099 4891 434. Predviđene su po dvije ture dnevno, u 11 i u 16 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.