U subotu ‘Večer uz tambure’ povodom Dana glazbene škole

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci poziva u subotu, 13. svibnja 2017. na veliki koncert Tamburaškog orkestra Glazbene škole i njihovih gostiju, Subotičkog tamburaškog orkestra iz Subotice. To će biti prvi od četiri koncerta kojima će se obilježiti Dan škole. Koncert će se održati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma s početkom u 19:30 sati.

– Na ulasku će se sakupljati dobrovoljni prilog kojim možete pomoći odlazak tamburaškog orkestra naše škole ovog ljeta u Bratislavu International Youth Music Festival, istaknuo je dirigent Igor Kudeljnjak.

Subotički tamburaški orkestar osnovan je 1976. godine i od prvog trenutka nastojao je opravdati svoje osnivanje nastupivši na brojnim festivalima gdje je uvijek postizao vrhunske rezultate i tako promovirao grad Suboticu u zemlji i inozemstvu. Orkestar je do danas imao preko tisuću nastupa i gostovao u Poljskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj i Izraelu te u svim zemljama bivše države.

Repertoar Subotičkog orkestra se sastoji od kompozicija pisanih za tamburaške orkestre ali i od transkripcija poznatih kompozicija iz svjetske literature. Pored toga orkestar često izvodi i evergreene, ali nikada ne zaboravlja ni tradicionalnu tamburašku glazbu. Osnivač i voditelj orkestra je od početka Stipan Jaramazović, a od 2012. godine orkestrom ravna Marijana Marki.

U ponedjeljak, 15. svibnja na rasporedu je koncert nagrađenih učenika u Crkvi sv. Ane, u srijedu 17. svibnja Večer barokne glazbe u Koncertnoj dvorani škole, a u srijedu 24.5. već tradicionalni Promenadni koncert na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Svi koncerti počinju u 19:30 sati i ulazak je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.