Javna priznanja, GUP i parkiranje na dnevnom redu sutrašnje sjednice

Zamjena nekretnina između Grada Križevaca i Vodnih usluga, donošenje Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja te pokretanje postupka stavljanja izvan snage svih Provedbenih urbanističkih planova na području obuhvata Generalnog urbanističkog plana, teme su o kojima će vijećnici raspravljati sutra na 7. sjednici Gradskog vijeća. Na konferenciji za medije, gradonačelnik Mario Rajn jutros je najavio 15. točaka dnevnog reda među kojima je i Odluka o dodjeli javnih priznanja koja se tradicionalno dodjeljuju na svečanoj sjednici na Dan grada.

Za počasnog građanina predložen je gospodarstvenik Roberto Mansutti iz prijateljskog grada Reana del Rojale u Italiji, koji je zaslužan za napredak grada Križevaca te promicanje ugleda i položaja Križevaca u Republici Italiji i u svijetu. Nagradu za životno djelo dobit će Ivan Katavić za izniman doprinos razvoju grada te promicanju gospodarstva i ugleda Križevaca u Hrvatskoj i šire. Za plakete su predloženi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Maslačak, Križevačka astronomska udruga Perzeidi te DVD Poljana Križevačka, dok su za priznanje predloženi Marijan Kralj, Ružica Bjeličić i Ozren Bogdanović.

Na sutrašnjoj sjednici vijećnici će raspravljati i o načinu i mjerilima naplate usluga od korisnika Dječjeg vrtića Križevci te o sufinanciranju cijene smještaja u dječje vrtiće od strane Grada. Novost je uvođenje sufinanciranja smještaja u vrtiću na području druge jedinice lokalne samouprave i to za djecu koja žive na području grada, a nije im omogućen upis u nijedan dječji vrtić koji djeluje na području Križevaca. “Odmah ću reći da je završeno proširenje Dječjeg vrtića Križevci, čekamo pregled i dozvole pa će nakon toga početi prijave za upis djece“, rekao je gradonačelnik Rajn i dodao da će gradske vijećnike obavijestiti o postupku za ocjenu ustavnosti Zakona o vodnim uslugama i Uredbe o uslužnim područjima, koji su Križevci pokrenuli pred Ustavnim sudom, o čemu je portal Križevci.info već pisao. Križevci, kao i još 24 jedinice lokalne samouprave, predlažu ukidanje osporavanih odredbi koje je Vlada RH donijela krajem prošle godine, a prema kojima bi gradska tvrtka Vodne usluge zajedno sa svom imovinom trebala pripasti koprivničkom poduzeću.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.