Gradsko vijeće dobiva Etički odbor i Vijeće časti, saznajemo tko će biti predsjednici i članovi

Na dnevnom redu 7. sjednice Gradskog vijeća naći će se i odluka o osnivanju i imenovanju Etičkog odbora i Vijeća časti Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Ukoliko se vijećnici većinom glasova slože, za predsjednika Etičkog odbora bit će predložen Ratko Matić, neumorni aktivist i prošlogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Križevaca. Lokalnoj zajednici grada Križevaca neumorno već dugi niz godina doprinosi kao popularizator znanosti, strastveni edukator djece i mladih, neumorni medijski radnik, kulturni aktivist te promotor različitih područja ljudskog djelovanja i napretka bitnih za našu zajednicu.

Za članove Etičkog odbora bit će predloženi Igor Frbežar i Ivan Majdak, dok će zadaće odbora biti praćenje primjene Etičkog kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Križevaca, zaprimanje prijava o kršenju Etičkog kodeksa, pokretanje postupaka na vlastitu inicijativu ili po zaprimljenoj prijavi, donošenje odluka iz vlastitog djelokruga, predlaganje donošenja odluka Gradskom vijeću Grada Križevaca po zaprimljenim prijavama te drugi poslovi propisani Etičkim kodeksom.

Pored toga, vijećnici će glasati i o osnivanju i imenovanju Vijeća časti, koje će kao drugostupanjsko tijelo odlučivati o prigovorima protiv odluka Gradskog vijeća Grada Križevaca o povredi odredaba Etičkog kodeksa. Za predsjednicu će biti predložena Tmaara Premuš, koja je na čelu Udruge Maslačak, dok će za članove biti predloženi Zoran Homen, Petar Gatarić, Ante Starčević i Boris Čataj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.