Vesele i zabavne ljetne radionice u Gradskoj knjižnici


Gradska knjižnica „Franjo Marković“ i ovoga je ljeta pripremila bogati program radionica i igraonica za djecu i mlade. Ukupno je održano 18 engleskih radionica, 13 igraonica za djecu predškolskog uzrasta, 7 susreta „Ludih znanstvenika“ (kemičara i biologa), 9 kreativnih likovnih radionica i 40-tak grupa „Malih knjižničara“. Susretima je prisustvovalo preko stotinjak djece, a za one najaktivnije knjižnica je pripremila nagradne godišnje članske iskaznice.


Ljeto je započelo u igraonici uz engleski jezik. Uz vodstvo prof. Josipa Žulja odvijale su se ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19,30 sati te utorkom i četvrtkom od 9 do 10,30 sati, a djelić koje su djeca mogli ponijeti sa sobom u obliku su šarolikih oznaka za knjigu. Po prvi puta organizirali smo ljetnu igraonicu za djecu predškolskog uzrasta, koja je radila ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 10,30 sati, tijekom mjeseca srpnja.


Sredinom srpnja engleskoj se radionici priključio i „Ludi znanstvenik“, radionica kemije i biologije za osnovnoškolce koju je uobličila i vodila Dubravka Flajs, profesorica biologije i kemije. Svake subote između 9 i 10,30 sati u dječjoj igraonici i na terasi igraonice djeca su mogla naučiti kako i zbog čega neke stvari: mijenjaju boju, oblik, pjene se ili eksplodiraju; kako prepoznati škrob, kako nastaju fosili, zašto se zbiva alkoholno vrenje, kako izlučiti ulje iz sjemenki, i mnogo, mnogo zanimljivih pokusa.


Cijelo ljeto svakodnevno na dječjem su odjelu knjige slagali, sortirali, ravnali mali knjižničari: Lea Amidžić, Anja Budojević, Karla Rogožar, Marta Bjeličić i Marta Pečnik. Uz sve što su naučili na dobrom su putu da jednog dana budu i pravi (veliki) knjižničari.
Svi programi, uz posudbu knjiga i redovne likovne radionice na dječjem odjelu, srijedom od 15 do 17 sati, bili su dobro posjećeni. Na kraju ljeta i ljetnih aktivnosti djeca će napraviti zajednički izložbeni pano s fotografijama i radovima s radionica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.