Zahvaljujući WINE EnoGastro Vip Eventu Zagreb je bio centar enogastronomskog druženja

U zagrebačkom hotelu The Westin 24. ožujka održan je treći dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event. Ovo je bio 25 event u organizaciji Dantesa i njegovog tima Ricerca Mercato koje su organizirali u šest uzastopnih godina. Bio je ovo event po mnogočemu drugačiji i poseban ali i iznimno dobro posjećen.

U velikoj dvorani gdje su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogli su se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga fina jela kao što su tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama, štrukle sa tartufima, razni sirevi, pršuti, dimljena pačja prsa, proizvodi os istarskog boškarina, raznih delicija Zagreba i Zagrebačke županije kao i gosti iz Like.

Partneri događaja su Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Maistra hotel WESTIN i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Otvorenje eventa bilo je sa vrlo lijepim pozdravom malim zalogajčićima pripremljenim sa tematikom Zagreba i Zagrebačke županije iz kuhinje kuhara hotela The Westin a nakon toga uzvanike su pozdravili studenti Aspire koji su također pripremili vrlo ukusne kanapee.

Nakon druženja s izlagačima uzvanici u bili pozvani u drugu dvoranu gdje su se održavale korisne radionice.
Od 15.00 – 15.30, ugledni vinar Radoslav Bobanović predstavio je ekološko – vinski kraj Zadarskog zaleđa i njegovu izvrsnost. Od 15.30. – 16.00, vinska conossierka Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić uvele su prisutne u marketing tiskanih medija i ispričale koliko i što je sve bitno proizvođačima da bi se kvalitetno predstavili u njima. U terminu 16.00 – 16.40 poznata sommelierka i vinska dama Mira Šimić uvela je publiku, ruku pod ruku u svijet vina istarske vinarije Prelac. Potom je od 17.30-18.00, F&B manager, David Hrkač ispričao kako unaprijediti kvalitetu odjela hrane i pića. Zatim je sommelier Jure Andrijašević upoznao publiku s putevima i stranputicama modernog gina, da bi seriju predavanja zaključio Mario Meštrović koji je otkrio koji su preduvjeti za razvoj turizma te povećanja posjećenosti u ugostiteljstvu

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.