Gimnazijalci odlični na županijskim natjecanjima

Križevački gimnazijalci ovih su dana postigli izvrsne rezultate na županijskim natjecanjima iz engleskog, francuskog i njemačkog jezika, povijesti i biologije, a u košarci su pobijedili na gradskom natjecanju u muškoj i ženskoj konkurenciji i domaćini su županijske razine natjecanja krajem ožujka.

Učenica 4. razreda prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Karla Dijanuš osvojila je treće mjesto na županijskom natjecanju iz francuskog jezika koje je održano 14. ožujka u Gimnaziji Fran Galović u Koprivnici. Natjecala se u kategoriji Gimnazije – početnici, a njena mentorica Mateja Hanžić je zadovoljna rezultatom obzirom na konkurenciju iz jezične gimnazije.

Osim francuskog, Karla je bila uspješna i na natjecanju iz engleskog koje je održano prekjučer u OŠ “Braća Radić” u Koprivnici. Najuspješniji je bio Vinko Kamenarić koji je u kategoriji četvrtih razreda osvojio prvo mjesto, treća je bila Karla Dijanuš, a peti Nino Jokić. U kategoriji drugih razreda, Gabriel Žagar je osvojio drugo mjesto, dok su Matej Munta i Darjan Dragač dijelili četvrto. Mentorice učenicima su profesorice Nikolina Goričan, Tara Medaković Zdilar i Irena Ines Orak. Jučer je u Rasinji održano županijsko natjecanje iz njemačkog jezika na kojem je Viktorija Skrba iz 3. c osvojila četvrto mjesto. Mentorica Martina Koritić Wytwer također je zadovoljna ostvarenim rezultatom svoje učenice, a konkurencija je, kaže, bila vrlo jaka.

Osim stranih jezika, križevački maturanti natjecali su se i u znanju povijesti. Maturanti Tomislav Stručić i Bruno Matej Ljutić podijelili su prvo mjesto na županijskom natjecanju kojem je domaćin bila OŠ Ljudevita Modeca. Njihov mentor je Matej Bunta.

Izvrsne rezultate gimnazijalci su postigli i na županijskom natjecanju iz biologije prekjučer u OŠ “Fran Kocelak” u Drnju, osvojivši čak tri prva mjesta. U kategoriji prvih razreda Filip Mikinac je bio najbolji, kao i Klara Knežević u kategoriji drugih i Julija Vanjhard Trušček od četvrtih razreda. Druga mjesta osvojile su Lucija Janeš iz drugog razreda, Gabriela Antolković iz trećeg i Tea Tomičević iz četvrtog, dok je David Lučki iz trećeg razreda bio treći. “Ostali učenici Magdalena Kranjčić, Mirna Kovačec, Lana Lučki, Dora Bećirović, Larisa Lugomer i Mihaela Šatvar također su ostvarili lijepe rezultate. Čestitam svima jer je veliki uspjeh doći do županijskog natjecanja“, rekla je profesorica Gordana Pintarić-Kovač koja je s Anitom Sokač pripremala učenike za natjecanje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.