Luka Tomas pojačao Goricu, jednu od najjačih momčadi u prvenstvu Hrvatske

foto: KK Gorica

Sjajan transfer za najmlađeg člana košarkaške obitelji Tomas. Nakon što je regularni dio sezone proveo u zadarskoj Puntamici gdje je ove sezone bilježio 10 poena i 3 skoka po susretu, Luka Tomas raskinuo je suradnju sa Zadranima te je postao novi igrač KK Gorica. Radi se o klubu koji je prošle sezone igrao 2. ABA ligu, ove sezone nastupao je u Alpe Adria Kupu, dok je regularni dio prvenstva Hrvatske završio na 5. mjestu i u nastavku sezone s punim pravom ide u borbu za plasmanom u polufinale hrvatskog prvenstva.

Luka je karijeru započeo u križevačkom Radniku. Potom je igrao za juniore Cedevite da bi zatim potpisao za Zadar. Jedno vrijeme proveo je na posudbi u Zagrebu, a najveći dio seniorskog staža proveo je u Zaboku. Početkom sezone pristupio je Sonik Puntamici i sa samo 22 godine prošao je zapravo puno toga. Stoga nema sumnje da će biti veliko pojačanje za popularne Bikove u predstojećoj Ligi za prvaka.

Luka Tomas najavio je visoke ambicije kluba u Ligi za prvaka: “Moja želja je da igramo što lijepše i brže kako bi takva igra privukla publiku u dvoranu, te da pokušamo izboriti što više pobjeda. Atmosfera u ekipi je odlična, sjajno su me prihvatili, dobro radimo i treniramo te smatram da zajedničkom igrom možemo daleko dogurati”, rekao je Tomas za klupske stranice Gorice.

Priliku da pokaže što zna Luka će imati već danas na otvorenju Lige za prvaka protiv Cibone.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.