Caritas Križevačke eparhije prikuplja sredstva za pomoć Ukrajini


Ukrajinci u domovini i izbjeglištvu iz dana u dan trebaju sve veću pomoć svijeta. Zbog toga je Caritas Križevačke eparhije pokrenuo u Hrvatskoj kampanju grupnog financiranja Srcem cijelim uz Ukrajinu. Kampanja je pokrenuta na crowdfunding platformi Croinvest. Građani svoje donacije mogu uplaćivati u kunama i kriptovalutama. Prvi cilj akcije je prikupiti tristo tisuća kuna.
Caritas Križevačke eparhije pomaže izbjeglicama iz Ukrajine koje su stigle u Hrvatsku, no prikupljena financijska sredstva usmjeravat će i prema potrebitima u Ukrajini. “Stanje u Ukrajini sve je teže. S istoka zemlje pristiže velik broj izbjeglica, a na zapadu u bolnici u Lavovu ponestaje lijekova, medicinskih potrepština i zaliha krvi. U kontaktu smo s Veleposlanstvom Ukrajine u Zagrebu te svećenicima u Ukrajini. Upravo od njih iz prve ruke dobivamo informacije o težini situacije na terenu. Građane molimo da se uključe u našu humanitarnu akciju, a mi ćemo njihove donacije preusmjeravati najpotrebitijima“, rekao je ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije Nenad Krajačić.

Prva sredstva prikupljena crowdfunding kampanjom uputit će se u bazilijanski samostan u Lavovu gdje je trenutačno smješteno više od stotinu izbjeglica iz gradova koje je okupirala ruska vojska. “Molim naše sugrađane da se prisjete Domovinskog rata i potreba koje u ratu imaju djeca, stari, bolesni, gladni te oni koji su ostali bez doma. Molim ih za solidarnost s narodom Ukrajine te da im koliko mogu, s ljubavlju pomognu u materijalnom vidu. Sada je svaka kuna pomoći Ukrajincima uistinu vrijedna“, poručio je biskup Križevačke eparhije Milan Stipić.
Caritas Križevačke eparhije u sastavu je Hrvatskog Caritasa, a Croinvest djeluje u sklopu Centra za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR) i Međunarodnog centra za crowdfunding (ICFC). Akciju Srcem cijelim uz Ukrajinu podupiru udruga Pomaganje je uvijek IN, Ekonomija zajedništva, Franjina ekonomija Hrvatska, Fakultet filozofije i religijskih znanosti (FFRZ), Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku, Val kulture, APOX Film Festival, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Udruga gradova i Grad Križevci.

Poveznica na kampanju: Srcem cijelim uz Ukrajinu – Croinvest

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.