Križevački studenti u hotelu jedu sa žoharima

Žohari u blagovaonici gdje jedemo već su nam gotovo prijatelji – rekli su studenti, a jedan od njih nam je na mobitelu pokazao i snimku puzanja žohara u hotelskoj blagovaonici

KRIŽEVCI – Problem studentske prehrane jedan je od najvećih problema Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima. Iznoseći u ponedjeljak na sjednici Gradskog poglavarstva planove razvoja Učilišta to je rekao dekan dr. Vinko Pintić. Istaknuvši da je to prioritet koji treba što prije riješiti, Pintić nije iznosio detalje studentskih pritužbi, no mi smo ih danas doznali od studenata.

Oni su nam rekli da su žohari u hotelu Kalnik, gdje se jedino u Križevcima mogu hraniti na iksicu, gotovo svakodnevna pojava.
– Žohari u blagovaonici gdje jedemo već su nam gotovo prijatelji – rekli su studenti, a jedan od njih nam je na mobitelu pokazao i snimku puzanja žohara u hotelskoj blagovaonici. Studenti kažu da su u nekoliko navrata vidjeli i miša u blagovaonici. Požalili su se i na vrlo slab izbor i nekvalitetno pripremljenu hranu.

– Pomfrit je skoro svaki dan, i to gotovo uvijek nedovoljno pečen – kažu studneti, dodajući da su ogorčeni i zbog izuzetno loše ventilacije u blagovaonici. – Nakon svakog obroka koji pojedemo u hotelu odjeća mi smrdi kao da sam sam pekao pomfrit – rekao je jedan student.

No, nitko od njih ne želi se predstaviti jer su poučeni primjerom jednog studenta koji je lani s imenom i prezimenom iznio primjedbe hotelskom osoblju pa mu je neko vrijeme bilo zabranjeno da se tamo hrani, a svoju iksicu, nažalost, nemaju gdje drugdje u Križevcima potrošiti.

Od studenata samo doznali kako je anketa koja je lani provedena među njima pokazala da je čak oko 80 posto studenata izuzetno nezadovoljno prehranom u hotelu.

No, uz rješavanje problema prehrane, dekan Pintić istaknuo je da od Grada očekuje pomoć i oko gradnje studentskog doma, ali i uređenja prilaznih staza i ceste do Učilišta i njegova ekonomskog dvorišta na Ratarni. Pomoć Učilištu potrebna je i u vezi s prostorom jer prostor dijeli sa Srednjom gospodarskom školom.

Do većeg broja studenata Učilište planira doći osnivanjem čak četiri nova studija. Prema riječima dekana Pintića, Nacionalnom vijeću već su predani programi i očekuju se dopusnice za dva specijalistička stručna studija iz područja biotehnologije i za jedan studij iz područja ekonomije, a do kraja godine Učilište bi trebalo završiti i uputiti program za jedan studij iz tehničkog područja.

Studij ekonomije Učilište je već imalo, no prvi put ovo najstarije učilište u ovom dijelu Europe, osnovano 1860., u svoj program planira uvrstiti i jedan studij iz tehničkog područja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.