Gradovi se bune zbog uredbe o vodi – na kojoj strani su Križevci?

Nacionalizacija na mala vrata – tako su Vladinu uredbu kojom bi se lokalne vodoopskrbne tvrtke pripojile većima koje bi onda preuzele imovinu manjih i njome raspolagale, nazvali gradonačelnici koji su se pobunili protiv ovakvog načina okrupnjavanja vodoopskrbnih sustava. Prvi je glas podigao Grad Ivanec čiji građani sljedeći tjedan izlaze na referendum, a pobuna se ovih dana proširila na još nekoliko gradova i čini se da tu neće stati. I Križevci su se, izgleda, priklonili onima koji se s Vladinom odlukom ne slažu.

Prije desetak dana stupili smo u kontakt sa zainteresiranim gradonačelnicima kako bismo zajedničkim snagama pokušali argumentirati potrebu da naše tvrtke ostanu samostalni isporučitelji. Iako svaki grad ima svoje specifičnosti, vjerujemo da ćemo kroz skorašnje sastanke međusobno postići visoki stupanj razumijevanja i nastupiti zajedno s istim ciljem – osigurati našim građanima dostupnost usluge i njezinu priuštivost“, odgovorio nam je gradonačelnik Mario Rajn. Dodao je da su problematici objedinjavanja vodouslužnih područja pristupili ozbiljno i s dobrom vjerom i da su pokušali ukazati odgovornima na nelogičnosti nepravedne uredbe kojom se vrlo uspješnoj tvrtki Vodne usluge Križevci nalaže da se spoji s Koprivničkim vodama. Ovakav potez podržali su svi osim HDZ-ovih vijećnika na sjednici Gradskog vijeća u rujnu, ali na posljednjoj sjednici je točka oko donošenja istog takvog zaključka – da se vijećnici protive pripajanju tvrtke Vodne usluge tvrtki Koprivničke vode, naprasno skinuta s dnevnog reda.

Osim građana Ivanca, pobunila se i Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Vir, gradovi u Istri, a većina ih planira uključiti i građane. Referendum ne može srušiti donesenu odluku, ali ti gradonačelnici vjeruju da Vlada neće ignorirati volju građana.


20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Od Državnog arhiva, treće OŠ, Vodnih usluga slijedi još puno promašaja SOROŠA RAJNA i njegove družine potpomognuta samo zvanim uz pomoć zaštitara izabrani vijećnici HDZ-a (3 prodana mandata nikad manj od povijesti postojanja HDZ-a u Križevcima) ecetera…….

Komentari su zatvoreni.