[FOTO] Križevčani su večeras uživali u rukometu

Europski Nexe, višestruki doprvak Hrvatske, večeras je, pred nešto više od 200 gledatelja u križevačkom sportskom domu, prema očekivanju, pobijedio KTC rezultatom 35:22 (14:11). Križevčani su se odlično oduprijeli moćnoj družini iz Našica, napose u prvom dijelu. Poveli su 1:0 nakon što je čudotvorni Dubravko Grgić Grga najavio odličnu vratarsku večer skinuvši zicer Štrleku, a tijekom utakmice obranio i dva sedmerca. Vodili su još nekoliko puta u prvom poluvremenu, u polovici drugog još su se dobro nosili s Nexeom, a poslije, jednostavno, više nisu imali snage i doživjeli su uvjerljiv poraz, ali im treba čestitati na izvedbi, osobito iz razloga što ih prate ozljede i bolesti, koje su više-manje utjecale i na ishodu prethodnih utakmica u Ligi B Paket24 Premijer lige.

Uz Grgića, valja izdvojiti nastupe Jakova Dujmovića i Žarka Ćurića, a i tri obrane mladog vratara Mihaela Hamana. Uslijedit će stanka u prvenstvu do 11. studenog kada KTC gostuje kod Rudara. 3. studenog odigrat će kup utakmicu u Ludbregu.

KTC: Haman (3 obrane), Marković, Vinković 1, Ćurić 6, Dujmović 8, Perajica, Jurakić 3 (1), Grgić (10 obrana+ 2 sedmerca), Mirosavljević 1, Maričić 1, Ezgeta, Tandara 2, Celovec. TRENER: Dalibor Sokač.

NEXE: Kuzmanović (6 obrana), Bakić 4, Vejin 1, Marguč 2, Sršen, Radovanović (4 + 1), Jotić 2, Manci Mičević 5, Bezjak, Štrlek 7 (2), Moslavac, Tomić 5, Cenić 1, Javorček 1, Melić 4, Pribetić 3. TRENER: Branko Tamše. SEDMERCI: KTC 3 (1), Nexe 5 (2). IGRAČ UTAKMICE: Dubravko Grgić

Dalibor Sokač, trener KTC-a: “Mogu čestitati dečkima na borbi, dali su sve od sebe. Samo sam molio Boga da se netko ne ozlijedi, ionako imamo problema, ali sve je dobro završilo. Imamo dva tjedna da se pripremimo za daljnje nastupe u prvenstvu. Sljedećeg petka odigrat ćemo kup utakmicu u Ludbregu i taj ćemo susret iskoristiti za neka taktička rješenja za Rudar itd.”

Dubravko Grgić, vratar KTC-a: “Bila je dobra utakmica, dobra obrana se igrala. S ovako jačim ekipama može se kvalitetno igrati . 40 minuta smo dobro igrali, oni su se namučili i nije im bilo baš tako lagano. Mogli smo s njima igrati dok smo imali snage, jer dosta nas je bolesnih u momčadi, dosta nas fali. Mi smo zadovoljni, bez obzira na krajnji rezultat. Mi imamo svoje ciljeve, svoje borbe s drugim klubovima. Ovo je bila odlična utakmica, pogotovo za ove mlade da malo osjete rukomet s dečkim koji su odlični igrači, da steknu iskustvo i pouku iz ovoga, da moraju još više trenirati da bi mogli biti bolji. Nama je bitna utakmica u sljedećem kolu protiv Rudara gdje bi trebali ići na pobjedu.

Branko Tamše, trener Nexea: “Došli smo u Križevce nakon te europske utakmice, s puno pražnjenja i 3,5 sata smo putovali. Dobro smo počeli utakmicu i promašili puno zicera. Grgić je bio jako dobar na vratima KTC-a i domaćini su to iskoristili i vidjeli su da mogu igrati s nama. Čestitam Križevčanima na zalaganju tijekom cijele utakmice. Znali smo da će sporo igrati jer to im je deviza kako mogu igrati protiv nas, a u drugom poluvremenu smo više-manje postavili stvari na svoje mjesto, odradili utakmicu kako treba sa svih 16 igrača. Mislim da je bilo relativno O.K. što se nas tiče. Sretan sam da su svi živi i zdravi, i naši i njihovi, i to je najbitnije u ovom trenutku. Sada tjedan dana odmora i igračima koji idu u reprezentaciju i igračima koji se moraju oporaviti, kako kod nas, tako i kod Križevčana kojima želim sve najbolje u budućnosti.”

Ivan Sršen, igrač Nexea: “Malo je bilo teže nego što smo mi očekivali, malo je došlo do pražnjenja nakon ovog ritma utorak-subota. Znali smo da ćemo se trebati malo potruditi, malo nas je sustigao umor. Međutim, to nije nikakvo opravdanje, jednostavno nismo ušli dobro u utakmicu, razbranili smo Grgića. Znali smo da je od odličan golman i malo nam je falilo koncentracije u obrani, falilo je gustoće. Onda smo se u drugom poluvremenu sabrali i priveli utakmicu kraju.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.