Mješoviti zbor HPD-a ‘Kalnik’ peti u državi


Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” Križevci, pod ravnanjem dirigenta i umjetničkog voditelja Ozrena Bogdanovića osvojio je srebrnu plaketu na 50. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova održanom ovog vikenda u Rovinju, čime je osvojio 5. mjesto u Hrvatskoj.

U revijalnom dijelu programa zbor “Kalnika”, uz pratnju tamburaškog sastava “Žute dunje” i udaraljkaša Lovre Baričevića osvojio je 2. mjesto.

Pjevačice i pjevači “Kalnika” ovim su uspjehom učvrstili poziciju najbolje zborske družine u Koprivničko-križevačkoj županiji, koju drže posljednjih 15-ak godina.
Dirigent Ozren Bogdanović za Portal Križevci.info kazao je kako je zadovoljan što se trud na probama zbora isplatio, te da je primjetan ogroman napredak i uzlazna putanja u kvalitativnom razvoju pjevanja zbora, “koji je pokazao da može postići dobar uspjeh”, i zahvalio je na suradnji tamburašima i udaraljkašu.

“Kalnik” je ujedno pozvan i da 10. prosinca nastupa na 2. festivalu adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu.

50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova organizirao je Hrvatski sabor kulture, a prvo mjesto i zlatna plaketa pripali su mješovitom zboru Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” iz Osijeka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.