Održan prvi COOR-ov ‘Sajam obrazovanja’

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci ove se godine uključio u nacionalni Tjedan cjeloživotnog učenja organiziranjem Sajma obrazovanja „A kako učiš ti?“. Učitelji defektolozi, profesori tjelesne kulture, stručni suradnici i ravnateljica škole predstavili su gostima iz lokalne zajednice programe rada i projekte koje provode u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Predstavljeni su projekti: Kabinet za izradu slikovnica, Primjena slikovnice u nastavi, Sigurno u prometu – bicikl, Briga o životinjama – kornjače, Djeca i mladi u poduzetništvu, Poticanje senzomotorike, Idemo na more – učimo plivati, Kineziterapija – učimo se kretati, I ja se služim računalom te Briga o sebi – osobna higijena.

 

Predstavljanje projekata održano je kroz radionice po razrednim odjelima i kabinetima uz sudjelovanje i samih učenika, zajedno s učiteljima i stručnim suradnicima Centra te gostima, među kojima su bili predstavnici gradske uprave, Radija Križevci, Gradske knjižnice „Franjo Marković“, OŠ „Vladimir Nazor“, Gradskog vrtića, Dječjeg vrtića „Zraka sunca“, Pučkog otvorenog učilišta Križevci, Doma Sv. Marka Križevčanina te roditelji i udomitelji učenika. Evaluacijom radionica sudionici su dali vrlo pozitivne povratne reakcije, što će svakako poslužiti kao poticaj za daljnju suradnju i uključivanje u projekte lokalne zajednice, županije i na nacionalnoj razini.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO-ovoj inicijativi pokrenutoj 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Koordinatorice kampanje u križevačkom COOR-u bile su ravnateljica Marija Prodan i profesorica Mihaela Brkić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.