U Drugoj ligi izvanredne igre rukometaša KTC-a

Samo desetak dana prije početka prvenstva u 2. ligi sjever za rukometaše ponovo su se u redovima Križevčana dogodile velike igračke ali i trenerska promjene. Prvo je sa kormila prvog trenera odstupio tek pridošli Miroslav Habijanec zbog osobnih razloga, a sa njime su klub napustili Tomislav Bet i Damir Habijanec. Ponovo nam u pomoć kao trener stiže (barem privremeno) naš Dragutin Miklečić, a u klub su se vratili Roman i Neven Predojević.
Kao što znamo ove godine je cilj kluba zadržati drugoligaški status i kroz naredna prvenstva uigravati što više mladih igrača.

1.kolo II HRL – Sjever
20.09.08.
RK“KTC“ : RK“KOPRIVNICA“ 27 : 17 (10:9)

Pošto je i dugogodišnji drugoligaš RK“Koprivnica“ imao mnogo promjena, a mi smo imali malo vremena za uigravanje nije se mogao predvidjeti tijek utakmice. Počelo se a i igralo tijekom cijelog prvog poluvremena čvrsto, tvrdo i borbeno sa odličnim obranama vratara sa obje strane tako da je poluvrijeme završilo sa samo 10 : 9. Takva igra nije dala naslutiti sasvim drugačije drugo poluvrijeme kada igrači Ktc-a podižu tempo igre i realizaciju u napadu. Gosti pokušavaju parirati brzopletim šutevima iz vana što danas odlični Višnjević, a i Benković uspijevaju „ukrotiti“ te uposlti naše igrače u kontri koji lako poentiraju. To dodatno demoralizira gostujuće igraće tako da 10 razlike na kraju za domaćina je i više nego zasluženo

Za RK “KTC“ su igrali i postigli pogotke: Neven Predojević 8, Čorda 5(2), Trajkovski 4, Kruno Hunjak 3, Kamenar 3, Roman Predojević 2, Matija Hunjak 1, Petrač 1(1), Vuković, Šignjar, Slavinić, Višnjević 13 obrana, Benković 7 obrana.
TRENER: Dragutin Miklečić


2.kolo II HRL – Sjever
27.09.08.
RK“KTC“ : RK“VIRO VIROVITICA“ 31:27 (13:16)

U Goste su nam došli igrači iz Virovitice koji su ove sezone puno uložili u klub dovevši dosta pojačanja te im je cilj osvajanja prvog mjesta u ligi. Došavši u Križevce u punom sastavu (za razliku od prošlog kola kada nisu bili a pobjedili su Požegu) očekivali su lagan otpor i osvajanje dva boda ( s obzirom da smo mi novajlije).
Utakmica je počela iznimno dinamično sa kvalitetnim akcijama u napadu i jedne i druge momčadi što je publiku dizalo na noge već od prve minute. U takvoj pravoj rukometnoj igri bolje su se snašli domaći igrači vodivši od 2. pa sve do 22. min sa po dva gola prednosti kada takav ubitačan sprinterski tempo uzima danak kod igrača Ktc-a (koji imaju samo 6 igrača koji mogu ravnopravno igrati ovu ligu) što koriste gosti i poluvrijeme završavaju u svoju korist.
Drugo poluvrijeme nešto sasvim novo, na iznenađenje gostiju domaćin ponovo igra kao u prvih dvadesetak minuta prvoga dijela samo još čvršće u obrani sa super raspoloženim Višnjevićem na golu i -3 se vrlo brzo pretvara u pozitivan rezultat za Ktc. U tome dijelu igre jednostavno briljiraju Neven Predojević, Čorda i Krunoslav Hunjak a Trajkovski, Roman Predojević i Kamenar su davali maksimum od sebe što igrači Virovitice danas jednostavno nisu mogli pratiti. Gosti su stalnim izmjenama i pritiscima prema službenim osobama pokušavali promijeniti stanje na terenu no nisu imali rješenja koja se u većem dijelu pretvorilo u jaku želju ali ne i u konkretnost.

Moj komentar:
Drugo poluvrijeme je bilo najbolje poluvrijeme ove generacije igrača KTC koje je publiku jednostavno dovelo do euforičnog ludila i suze u očima od ponosa dobivši u tom dijelu favorizirane Virovitičane sa 18:11. Ovakva požrtvovnost i borbenost su samo odlike odlično posloženih igrača koji čine izvrsnu ekipu, zato čestitke treneru Miklečiću .
Bez obzira što smo nakon odigranih dva kola osvojili max. 4 boda očekuje nas vrlo teška borba za sredinu ljestvice no kad nas će svaki gost morati dati maksimum ako će htjeti odnijeti bodove – kazao je igrač KTC-a Mladen Čorda

Za KTC su igrali i postigli pogotke: Neven Predojević 11, Čorda 8, Krunoslav Hunjak 6, Trajkovski 3, Roman Predojević 2, Kamenar 1, Šignjar, Vuković, Petrač, Ivan Augustinčić, Slavinić , Matija Hunjak, Višnjević 16 obrana, Benković 2 obrane.
TRENER: Dragutin Miklečić

Slijedeće kolo gostujemo u Slavonskom Brodu kod RK“LIVADA BROD“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.