Otvorene prijave za gradska priznanja

Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Križevaca objavio je poziv građanima, pravnim i fizičkim osobama, organizacijama ili udrugama da predlože kandidate za javna priznanja Grada Križevaca, i to za nagradu za životno djelo, plaketu, priznanje te da predlože osobu za koju misle da je zaslužila postati počasnim građaninom.


Počasnim građaninom Križevaca može se proglasiti posebno zaslužna osoba koja je svojim radom dala doprinos gospodarskom, kulturno-povijesnom ili općenito društvenom probitku, odnosno promicanju ugleda i položaja te za razvoj grada ili pojedinih njegovih djelatnosti. Počasnim građaninom može se proglasiti i osoba koja je životom i radom povezana s našim gradom te je posebno zaslužna za Križevce i Republiku Hrvatsku.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima s područja grada za najviše zasluge na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života, dok se plaketa dodjeljuje fizičkim odnosno pravnim osobama za iznimna postignuća te promicanje znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života Križevaca te za trajnu, općepriznatu djelatnost kojom se znatno doprinosi razvoju grada. Priznanje Grada Križevaca dodjeljuje se za postignute višegodišnje uzorne uspjehe u radu, kao i za iznimno postignuće u prethodnoj godini.

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja mora biti pisano obrazložen uz životopis kandidata, tijek njegova rada i ostvarene rezultate. Uvjeti za dodjelu javnih priznanja utvrđeni su Odlukom o javnim priznanjima Grada Križevaca, a rok za podnošenje prijedloga je do 24. veljače. Prijedlozi se dostavljaju na adresu: Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Križevaca, Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.