Predstavljena još tri autora iz ‘Likovnog kruga’

Jučer je u Galeriji Križevačkog likovnog kruga otvorena još jedna izložba iz ciklusa “Tri kroz tri” na kojoj se predstavilo troje autora amatera iz Križevaca. Samostalnim postavama u svakoj od tri galerijske sobe svoje su likovne radove postavili članovi udruge Marija Belani, Renata Matus i Franjo Kučko, o čijim je umjetničkim dostignućima i posebnostima u stilu govorio predsjednik KLK-a mr.sc. Zdenko Balog, a uvodničarka je bila tajnica udruge Grozdana Pavičić, poznata pod slikarskim pseudonimom Boba Csik.

Omiljena tehnika Marije Belani je ulje na platnu, kojom oslikava teme iz zavičajnog Dubrovnika ili pak motive mrtve prirode. Istom tehnikom rado slika i Renata Matus, koja senzibilitetom najviše naginje pejzažu. Franjo Kučko istražuje neobične tehnike likovnog izraza, poput duboreza, graviranja i pirografije. Radovi ovih i mnogih drugih likovnih stvaratelja iz udruge mogu se pogledati u virtualnoj galeriji Križevačkog likovnog kruga.

Izložbu je službeno otvorio gradski pročelnik za društvene djelanosti Mladen Tenodi, zahvalivši Likovnom krugu na trajnom obogaćivanju kulturne ponude Križevaca. U glazbenom dijelu programa nastupio je mladi križevački kantautor Luka Belani na gitari, najavivši tako koncertnu promociju svog albuma prvijenca koja se odigrala par sati kasnije u obližnjem Klubu kulture. Izložba će ostati otvorena za posjetitelje narednih tjedan dana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.