Bivšoj školi donirao pretplatu na filmski portal ‘Vrti svoj film’

Iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci javili su da im je njihov bivši učenik, a danas uspješni nogometaš Pafos FC-a s Cipra, Franko Kovačević donirao jednogodišnju pretplatu na portal “Vrti svoj film”, kojem je cilj učiniti kvalitetne filmove i filmsku edukaciju dostupnu svakom djetetu u svakoj školi u svim dijelovima Hrvatske.

Portal je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija, a omogućuje pristup kvalitetnim filmovima i metodičkim materijalima koji prate školski program. Uredništvo portala čine filmski kritičari, učitelji, kroatisti i drugi stručnjaci iz područja filmske umjetnosti.

– Ponosni smo na uspjehe svojih bivših učenika i sretni što nas se sjete i godinama nakon završetka školovanja. Zahvaljujemo Franku na donaciji i želimo mu puno uspjeha u karijeri!, objavili su na Facebook stranici OŠ “Vladimir Nazor”.

Podsjetimo, ovaj 22-godišnjak je ponikao u omladinskoj školi NK Radnik Križevci, da bi nakon toga igrao u mlađim uzrastima Bjelovara, Rijeke, a seniorski nogomet okusio je u Hajduku. Potom ga Splićani šalju na posudbu u Rudeš, nakon čega je zagrebački klub iskoristio opciju otkupa ugovora te ga je potom prodao u njemački Hoffenheim.

Kao član bundesligaša igrao je za njegovu drugu momčad, a zatim je deset mjeseci proveo u Cincinnatiju, klubu koji se natječe u američkom MLS-u. Od ljeta prošle godine član je ciparskog prvoligaša Pafosa, kuda ga je doveo bivši direktor NK Rijeka Ivan Mance, koji je preuzeo i sportsku politiku Pafosa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.