Povećan broj požara u Podravini i Prigorju

KOPRIVNICA – U prvoj polovici godine na području Podravine i Prigorja zabilježeno je 138 požara, a nastala šteta je oko 473 tisuće eura. Uzrok velikom broju je povećanje evidentiranih požara na otvorenom prostoru, njih 74, a povećanje materijalne štete je zbog požara u Križevcima, onog na stambeno-poslovnom objektu u Nemčićevoj te eksplozije u prostoru bivšeg Čelika.
U tijeku su žetveni radovi, pa policija upozorava građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite od požara prilikom spaljivanja poljoprivrednih površina.

– Bilo bi dobro na vrijeme provjeriti jesu li ispravni radni strojevi i uređaji kojima se vrši žetva, baliranje i transport te instalacije na njima, jesu li ispravni pogonski motori, elektromotori, remenice i remenje, sustavi za dovod goriva, električne instalacije i slično. Treba provjeriti i je li ispravna i pravilno dimenzionirana električna instalacija u objektu i produžni električni kablovi koji služe za napajanje radnih strojeva sa električnom energijom te jesu li servisirani aparati za početno gašenje požara, upozorio je voditelj inspektorata protupožarne zaštite u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj Ivan Matosović. Podsjetio je da su za nepridržavanje mjera zaštite pri spaljivanju predviđene kazne od 2.000 kuna za nenamjerno izazivanje požara, pa sve do 150.000 kuna i zatvorske kazne kada je to učinjeno namjerno.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.