Automobil udario pješaka na Nemčićevom trgu

Policijska uprava Koprivničko – križevačka izvijestila je o dvije prometne nesreće koje su se jučer dogodile u Križevcima.

Kako navode, jučer, 23. studenoga, oko 11.20 sati u Križevcima na Trgu Antuna Nemčića 58-godišnji pješak započeo je prelaziti kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Uslijed toga došlo je do udara osobnog automobila Škoda križevačke registarske oznake kojim je upravljao 67-godišnji vozač u tijelo pješaka, a da se vozač vozilom obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake. U prometnoj nesreći pješak je lakše ozlijeđen, a protiv obojice sudionika prometne nesreće će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Istog dana, ali navečer, oko 23.15 sati, na cesti Mali Raven – Bojnikovec 24-godišnji vozač je upravljao teretnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake u smjeru Bojnikovca. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika, udario u metalni stup prometnog znaka i prevrnuo se na bočnu stranu. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.