Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1349

Uz najavu 2. dana Dana meteorita Križevci u petak, 26. studenoga - prof. Tihomir Marjanac na predavanju u Križevcima 6. studenoga prošle godine (foto Martin Vujić)
Uz najavu 2. dana Dana meteorita Križevci u petak, 26. studenoga – prof. Tihomir Marjanac na predavanju u Križevcima 6. studenoga prošle godine (foto Martin Vujić)

U Temi Krugova slušamo posljednjih dvadesetak minuta vrlo žive diskusije nakon predavanja o klimatskim promjenama i njihovim posljedicama, meteorologinje Dunje Mazzocco Drvar 1. listopada prošle godine na Culture Shock Festivalu. Ovo je do sada još neobjavljena snimka.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Djed Mraz Mladena Kopjara, knjiga za mlade je V kao Vendetta Alana Moorea, na odjelu beletristike Putujuće kazalište Zorana Ferića, a na stručno-znanstvenom odjelu Čitam, da se pročitam: Deset razloga za čitanje knjiga u digitalno doba Mihe Kovača.

Na današnji datum rođeni su Maksimilijan Vrhovac, Johannes Diderik van der Waals i Boris Karloff, hrvatski jezik postao je službeni u Hrvatskoj, predstavljen je prvi muzički aparat, musicbox, poletio je najveći zrakoplov na svijetu, umrli su John Boyd Dunlop, Grigor Vitez i Andre Malraux.

U Vijestima Krugova saznajemo da su arheolozi otkrili oslikanu grobnicu glavnog rizničara Ramzesa II, da je autoportret Fride Kahlo prodan po rekordnoj cijeni, da muzej Mimara u Zagrebu predstavlja virtualnu izložbu Muzeja antičkog stakla u Zadru, da je u Vatikanu otvorena galerija suvremene umjetnosti, te da bi patogeni koje donesemo s putovanja u svemir mogli biti opasni za nas na Zemlji, jer se u svemiru mogu promijeniti. Najavljujemo i programe u Klubu kulture, Galeriji K2 i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo ponovnu odgodu lansiranja svemirskog teleskopa James Webb te opširnije najavljujemo drugi dan Dana meteorita Križevci za tri dana, u petak, 26. studenoga.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Ivana Mane Jarnovića, Hectora Berlioza, Manuela de Falle, Howarda Swansona, Georga Harrisona, te grupa Queen i Pink Floyd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1349 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 23. studenoga od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.